Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Van inbakeren naar slaapzak – tips?

 • Auteur
  Berichten

 • Wemby
  Bijdrager
  #10301705

  Hoi iedereen,

  De opvang wilt onze kleine van 5,5 maanden niet meer in zijn puckababy laten slapen omdat hij gaat omrollen. Heel begrijpelijk.

  Nu proberen wij hem te laten slapen in een slaapzak maar hij slaapt heel erg kort (30 min) en gaat dan heel erg in zijn oogjes wrijven en krast zichzelf onder door de nageltjes (die pas geknipt zijn).

  we doen ook een laken om in de hoop dat het hem wat tegenhoud maar heeft op een gegeven moment geen zin meer.

  Is dit normaal? Hoe slapen jullie kindjes? Hij slaapt altijd met de handjes omhoog en is een echte spartelkont. Hoop dat iemand tips heeft!

   

  #10301716 Quote

  Onze zoon slaapt altijd met zn handjes naar boven, inbakeren was ook geen succes. Nu hebben we weer krabwantjes of sokjes over zn handen. Dit helpt en tegen het krassen en hij wordt niet meer wakker van zn koude handjes. Werkt hier heel fijn!


  Galileo
  Bijdrager
  #10301726 Quote

  We hadden een slaapzak met afritsbare mouwen en net een beetje te groot (hoofd kon niet door gat). Door de ritsen en te lange mouwen kon ze niet bij haar eigen hoofd komen met haar handjes. Werkte goed! 


  TaSm
  Bijdrager
  #10301739 Quote

  Heb je de puckababy mini? Dan het ene slaapje de ene arm er uit, andere slaapje de andere arm en zo even oefenen. S avonds wellicht al beiden proberen. Ik heb het hier cold turkey gedaan, overdag 2x een arm eruit, s avonds beiden. 3 avonden wat onrustiger inslapen en slaapt nu alweer 3 maanden mega goed op haar buik met armen los😉.


  Wemby
  Bijdrager
  #10301808 Quote

  Ja die hebben we! Klinkt veelbelovend! Het is echter zo dat hij snachts nog best onrustig slaapt in de puckababy en we er sowieso wel 5/6 keer uit moeten. We hebben hem vandaag de hele dag in een gewone slaapzak gedaan en een laken strak erover. Hij heeft 25 / 60 / 40 en 20 min geslapen in totaal. We willen het eigenlijk eerst overdag gewoon cold turkey doen en als dat beter gaat ook in de avond. Hoop dat dit een goede keuze is. Vind het zo lastig. Ben nu bang dat hij door het inbakeren niet meet zo makkelijk gaat slapen 😩

  #10301849 Quote

  Wij gjngen ook van puckababy naar slaapzak.  Eerst was ze onrustig en sliep ze 10 minuten toen 15 daarna 25 en toen 45. Steeds na het slapen uit bed gehaald zodat het een positieve ervaring voor haar was. En nu is het een onderdeel van het slaapritueel en slaapt ze de hele nacht en overdag in een slaapzak 

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  Izzy
  Bijdrager
  #10301877 Quote

  Snap dat gedoe met omrollen niet echt. Hier zoontje tot 7 maanden ingebakerd. Snap wel dat er regels zijn bij een kdv maar wat als een kindje niet zonder kan? Zelf gelukkig geen ervaring met kdv maar mijn zoontje kon echt niet zonder inbakeren tm 7 maanden. Met 6 maanden zo’n afbouwdoek gekocht geen succes. Vorig jaar zomer waren we in nl en was t bloedheet (zolder) en toen is hij met 7 maanden wel zonder inbakeren gaan slapen. Het kan vanzelf gaan dus maar t heeft tijd nodig. Een kind die al zolang gewend is dwingen te stoppen door die nare regels vind ik niks. Zou je kindje een keer in de middag en een keer in de avond zonder doek in bed leggen als k jou was. Als dat niet lukt gewoon met 1 armpje los.


  Wemby
  Bijdrager
  #10301894 Quote

  Dank jullie wel voor de tips! Hij sliep vannacht toch wel nog ingebakerd hoor, en we bouwen het nu langzaam af. Soms in de slaapzak en dan soms in de puckababy met 1 armpje. Proberen het wat geleidelijk te doen zodat niet al zn slaapjes te kort worden. Lijkt allemaal best goed te gaan 🤟🏼


  TaSm
  Bijdrager
  #10302040 Quote

  De eerste weken ben ik s nachts ook wel een aantal keer geweest voor een speentje of aai over haar hoofdje. Uiteindelijk komt het goed, echt! Ook met die korte slaapjes overdag, het is voor mij zo herkenbaar. Nu slaapt ze twee keer twee uur, dat had ik bij 5 maanden niet gedacht 😉. Steeds hetzelfde ritueel blijven volhouden en bij wakker worden eruit halen. Slaapt hij echt te weinig overdag maar bijv wel in de wagen dan liet ik nog wel eens wat slaap daarin inhalen😉. Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct