Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vanaf juni gaan met die banaan!

 • Auteur
  Berichten

 • DeniseTimmer
  Bijdrager
  #10076333

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Denise, ik ben 23 jaar. Iedereen in mijn omgeving geeft verschillende reacties. De meeste zijn positief maar hoe dichterbij de mensen staan hoe negatiever de reactie. Dus hierbij mijn verhaal!

  Ik krijg per 1 september een vast contract en zit momenteel via een detachering bij mijn werkgever. Nu willen mijn vriend en ik graag kinderen. We gaan vanaf volgende maand proberen zodat ik alvast 1 maand met de pil gestopt ben en ook een maand aan foliumzuur zit. Mijn ouders vinden dat ik een jaar moet wachten vanwege het niet eerlijk tegenover mijn werkgever is en dat ik ook heel jong ben. Ik snap hun wel maar zelf zie ik het verschil tussen een jaar niet beide keren weet hij wel dat het door het vaste contract komt. De kans dat je gelijk zwanger bent is niet groot.

  Vanaf mijn 18e wil ik al moeder worden en kan niet wachten tot de test positief is. Zijn er meer mensen die negatieve berichten kregen van familie? En hoe denken jullie hoe het tegenover de werkgever lijkt?

  Ik raak nu een beetje in de stress van de reacties en ben bang dat ik hier helemaal niet goed aan doe. HELP!!!


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10076339 Quote

  Ik was ook 23 toen ik zwanger raakte. Ik had toen ook een tijdelijk contract en had mijn contract eindige precies toen mijn contract ook eindigde. Daarna heb ik nog lekker 2 maandjes vrij genomen en toen kon ik bij dezelfde werkgever aan de slag met een vast contract! 

  Mijn man had net een nieuwe baan toen we gingen proberen, ook tijdelijk dus onzeker. Net voor de bevalling kreeg hij een vast contract. 

  Wij hebben niemand verteld dat we gingen proberen. Niet iedereen was enthousiast toen we zwanger waren, maar nu hij er is is iedereen dol op hem! 

  Als jullie graag een kindje willen, en als jullie denken dat jullue er klaar voor zijn, trek je dan niks aan van anderen. De een is met 35 klaar voor een kindje, de nder met 20 al. 


  Force
  Bijdrager
  #10076340 Quote

  Mijn moeder was de enige die wist dat ik niet laat moeder wilde worden als het ons gegund was. Voor de rest wist niemand dat we uberhaupt bezig waren. Het was bij ons de tweede keer al raak maar dit is natuurlijk niet altijd zo. Vind dat je familie zich er niet mee hoeft te bemoeien (en jij je niet hoeft te verantwoorden). Vaak is het ook angst voor het nieuwe van familie. Ouders zitten er vaak niet op te wachten om ‘jong’ opa en oma te worden, maar dat is niet jullie probleem. Als het eenmaal zo ver is zijn ze 360 graden omgedraaid, meestal.

  Ik vraag me wel af waarom je hier met mensen over in gesprek gaat? Waarom niet wachten tot het eenmaal echt zo ver is? 


  Force
  Bijdrager
  #10076341 Quote

  Oh en trouwens staat het op papier dat je in september een vast contract krijgt? Anders is dat nog maar de vraag hé als je zwanger blijkt te zijn?


  Sandujour
  Bijdrager
  #10076348 Quote

  Als jullie er klaar voor zijn en je hebt alles voor elkaar vind ik niet dat een ander daar over moet oordelen. Voor alles is natuurlijk wat te zeggen maar het gaat om jullie gevoel.

  Ik wil je wel 1 dingetje meegeven. Toen ik zwanger raakte van onze dochter was ik ook nog erg jong (ze was in ons geval enkel niet gepland) en ik stond ook op het punt een vast contract te krijgen. Ik wilde toen eerlijk zijn voor het tekenen en had verteld dat ik zwanger was. Vast contact ging gelijk niet meer door. Uiteraard mag dat niet zomaar vanwege discriminatie maar dan verzinnen ze wel een andere reden.

   


  Sandujour
  Bijdrager
  #10076351 Quote

  Ik wil overigens niet zeggen dat jouw werkgever ook zo zou handelen, maar het is wel iets om over na te denken 🙂

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Inimie
  Bijdrager
  #10076355 Quote

  Hee Denise! 

   

  Wat leuk! Zie veel overeenkomsten ik ben ook 23 in de laatste loodjes van mijn studie en ook wij zijn vorige maand gestopt met de pil. Doe wat goed voelt voor jou! Ben je al ongesteld geworden?? 

  #10076436 Quote

  Hii Denise,

  Als ik jou was zou ik er niet te veel naar kijken, een inkomen is natuurlijk wel belangerijk! Maar ik heb een vast contract en door last van m’n bekken zit ik nu 50% in de ziektewet en proberen ze van boven af (de grote bazin)ook van alles om niet mee te werken.. zoals papieren die ingevuld moesten worden door hun 3 weken geleden om m’n ziektewet uitkerings deel te ontvangen zijn nog niet ingevuld… dus als ze moeilijk willen doen doen ze het toch wel. Ik zou zeggen ga er voor en succes 🤞

  Groetjes


  DeniseTimmer
  Bijdrager
  #10076444 Quote

  Hee Allemaal,

   

  Bedankt voor de reacties. 

  De reden waarom iedereen het weet is omdat de roddels steeds verder de familiekring in ging. We vertelde het alleen de ouders om ze op de hoogte te stellen en die vertelde het aan de opa en oma enzovoort. Ik heb mijn vaste contract al getekent maar tot 1 september kunnen ze er nog onderuit als ze willen. 

  Ik ben nog niet ongesteld volgens planning zou dat rond 10 mei moeten zijn dus dat is nog afwachten. De volgende keer gaan we ook niet vertellen als we het proberen. 

  Inimie veel succes met proberen ;).

  Groetjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct