Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vanaf waneer kinderwagen

 • Auteur
  Berichten
 • #10435550

  Vanaf wanneer mag een baby im de kinderwagen in plaats de reiswieg? En waarom niet eerder. Mijn kleintje is nu 14 weken maar past bijna niet meer in de reiswieg?


  Ananasss
  Bijdrager
  #10435551 Quote

  Wow, dan heb je een kleine reiswieg of een mega kind! Mijn dochter was met 3 maanden al 67 cm maar paste toen echt nog wel in de reiswieg. Ze kunnen er langer in dan je denkt hoor. Vind 3 maanden nog veel te jong voor het zitje. Ze kunnen dan nog lang niet zitten, niet goed voor het ruggetje ed

  #10435552 Quote

  Het zitje kun je ook in ligstand doen, dus waarom niet! Als het niet meer lekker past, gewoon doen.


  Ananasss
  Bijdrager
  #10435557 Quote

  Niet altijd alle zitjes kunnen in ligstand. Dat is wel een groot verschil. Dan nog zou ik het zelf met 3 maanden nog niet doen. Ook al zit een zitje in de ligstand, deze heeft naar mijn idee wel altijd een ‘zit’ vorm dus ligt de baby niet geheel plat. Voor langere stukken lijkt me dat niet ok. Maargoed, dat is mijn mening


  LEvB
  Bijdrager
  #10435563 Quote

  Ligt er wel aan welke wagen je hebt ja. Wij hebben de Joolz, mijn dochters waren allebei erg groot (bij geboorte 4370 en 3990 gram) en pastten toch prima tot 6 maanden in de reiswieg. Ik vond de reiswieg heel fijn met slaapjes, maar na 6 maanden merkte ik dat ze echt graag rechtop wilden zitten en werd het dus hoog tijd om ‘m om te bouwen.


  LEvB
  Bijdrager
  #10435564 Quote

  Met 3 maanden zou ik het echt nog niet doen, ook al kan ie plat… want ze zitten dan toch in die ‘zit’ vorm en das niet zo goed. Je kleintje slaapt nu waarschijnlijk nog veel in de wagen, dus plat liggen is gewoon het beste! Met 4.5 maand zou ik het wel aandurven!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Tanja Ik
  Bijdrager
  #10435567 Quote

  Ik zou zelf zo lang mogelijk in de reiswieg laten. Weet niet welke kinderwagen u heeft en hoe groot uw kindje is? Wij hebben de maxi cosi ons meisje is 4 maand ong 64 cm en past nog prima in de reiswieg.


  Jippie
  Bijdrager
  #10435570 Quote

  Ik zou nu ook nog niet ombouwen. Ons kindje was bij de geboorte al 4755 gram en 57 cm maar met 6 maanden pas omgebouwd. Ook al kan hij wel plat, de rugleuning is zeg maar niet vlak dus daar mogen ze dan niet zolang in liggen.

  #10435580 Quote

  Dankje voor de tips

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct