Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vanaf Wanneer Ontbijt

 • Auteur
  Berichten
 • #10530721

  Mijn dochtertje is bijna 11 mnd. Sinds 4 weken zijn wij gestart met s ochtends brood eten. De eerste 3 of 4 kleine stukjes gaan goed. Vervolgens gaat ze ze niet echt uitspugen, maar weg zodanig draaien dat ze stukjes ’toevallig’ uit haar mond vallen. Wel grappig om te zien 😂. Soms wil ze daarna zelf nog een paar stukjes in haar mond stoppen, maar meestal houdt het daarna op. Ze krijgt dan nog een fles van 180 ml en vervolgens na een uur ofzo fruit. Tussen de middag eet ze wel een hele boterham, dus het is niet dat ze het niet lust.

  Hebben jullie baby’s ook moeite gehad met s ochtends brood eten? Wij nemen zelf altijd s ochtends een smoothie. Ik vraag me af of ze meer zal eten als ik zelf brood eet, ga dat morgen proberen.

  Tips om te zorgen dat ze ontbijt gaat eten?

  Ze is overigens hartstikke vrolijk en heeft een goed gewicht.


  Galileo
  Bijdrager
  #10530726 Quote

  Onze dochter was ook zo’n held. Pap ging er beter in, maar duurde echt wel tot ‘ruim in de 1’ dat ze een beetje normaal ging eten. Denk dat er niets mis mee is, zolang ze vrolijk is en zich goed ontwikkeld.

  #10530750 Quote

  Wij deden tot een maand of 9 ook pap. Weet niet meer hoe lang maar in elk geval tot brood eten wat beter ging. Daarna nog flesje. Toen hij uit een munchkin beker kon drinken (7 maanden lukte dat maar vanaf een maand of 9 pas goed) boterham met beker poedermelk erbij. 


  WBM
  Bijdrager
  #10530756 Quote

  Onze zoon is ook 11 mnd en die eet in de ochtend ook pap gewoon brinta met melk 😁 Maar dat is een klein vuilnisbakje als ik brood zou geven in de ochtend dan ging dat er ook in 😂


  Billie
  Bijdrager
  #10530757 Quote

  Wij hebben nooit brood in de ochtend gegeven, maar pap. En dat ging er altijd in 🙂 Ik heb zelf het gevoel dat de kleine ’s ochtends erg dorstig is en dan is kleffe pap fijner dan een droog broodje… 😉

   


  Famkeh
  Bijdrager
  #10530804 Quote

  Onze jongste is ook geen echte fan van brood, maar wel van yoghurt. Dus dat kreeg hij vaak als ontbijt, meestal griekse yoghurt evt met een beetje geprakte banaan er door bijvoorbeeld

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10530806 Quote

  Hier ook tot een jaar of 2 altijd in de ochtend pap (gewoon brinta)
  Smiddags gaan de boterhammen er prima in

  #10530819 Quote

  Hier met 6 maand al brood gegeven. Hij is nu bijna 1 em krijgt geen kunstvoeding meer


  Lewis
  Bijdrager
  #10530828 Quote

  Vanaf 10 maanden met ontbijt mee eten. Dus wat wij eten. En zij bepaalt hoeveel. Geen stress daarover. Kindjes eten wel als ze honger krijgen, halen bij een volgende maaltijd weer in. Ik compenseerde toen niet meer met een fles melk.

  Brood, havermoutpap (met appel en rozijn) of yoghurt met voor haar dan volkorenflakes (ik eet dan granola). Dat eten we het vaakst. Soms pancakes in het weekend maar die lust zij niet. 

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct