Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vaste Voeding 3

 • Auteur
  Berichten

 • AAY
  Bijdrager
  #10524132

  Hoi dames,

  Vanaf wanneer zijn jullie begonnen met vaste voeding geven? Mijn zoon is bijna 5 maanden vanaf wanneer moet je zeker beginnen met oefenen?


  Lisanne klw
  Bijdrager
  #10524144 Quote

  Hi!
  Begonnen met kleine hapjes toen ze net iets ouder dan 4 maanden was. Ze is nu 5,5 maand en heeft sinds 2 weken echt door hoe het moet en kijkt soms het eten uit je mond. Ze krijgt nu elke dag rond 17uur van ons een portie groente! En volgende week willen we beginnen met in de ochtend of begin middag met fruit. Vanaf 6 maanden moeten ze dit namelijk echt ook erbij hebben. Dan willen we onze dochter ook beetje bij beetje brood aanbieden ☺️


  Upperdepup
  Bijdrager
  #10524153 Quote

  Vanaf 4 maanden zou je kunnen beginnen. Maar heel veel beginnen ook pas met 6 maanden omdat dan de darmpjes wat rijper zijn en het kindje zelf wat beter rechtop kan zitten.


  WonderAn
  Bijdrager
  #10524243 Quote

  Wij zijn met 4 maanden en een paar dagen begonnen met zelfgemaakte groentehapjes. Deze krijgt ze einde van de middag, meestal ergens tussen 17.00-18.00u. Ze is nu bijna 5 maanden en ze vindt het heerlijk.Op de ochtend geef ik sinds een paar dagen soms een beetje banaan, gaat er al helemaal in als koek.

  Vanaf 6 maanden hebben ze inderdaad al meer voedingsstoffen nodig, dus het is denk ik al fijn als je daarvoor al een klein beetje geoefend hebt omdat de meeste kindjes echt wel moeten wennen aan het eten van een lepeltje én de gekke structuur in de mond😊


  Deugnietjes
  Bijdrager
  #10524337 Quote

  Hier begonnen met 6 maanden (i.v.m. de darmrijping), ik gaf borstvoeding en ze had al redelijk wat krampen, dus dit was voor haar prima. Daarnaast direct in stukjes aangeboden (zodat ze zelf de hoeveelheid kon bepalen) , dit is de rapley methode. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct