Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Veel Angst Miskraam Maar Hcg Stijgt

 • Auteur
  Berichten
 • #10432960

  Hoi allemaal,

  29 Maart Maandag was mijn NOD. Die dag 4 testen gedaan en allemaal positief! 

  Helaas was mijn blijheid al snel voorbij. 2 dagen later, woensdag begon ik druppeltjes bloed te zien. Iedereen om mij heen zei dat het onschuldig was. Ik heb de hele week buikpijn/krampen gehad. Nog nooit zo een erge buikpijn gehad! Ik kreeg zelfs diarree. Bloed nam steeds meer toe. Tot de dag vandaag bloed ik nog. Al 11 dagen dus. Maar het bloed is nog steeds niet als mijn gewoonlijke menstruatie. Het is veel minder. 

  Terug naar mijn verhaal: die hele week dus bloedverlies+buikpijn. Contact met vk die stuurde me door naar de gynaecoloog. Inwendige Echo gehad + bloedgeprikt. 

  zondag 4 april : HCG 175 
  Ik was pas 3/4 weken. “We kunnen niks zien” zei de gynocoloog. Inwendige echo gehad baarmoeder was leeg en daarbuiten ook. Na 48 uur terug.

  dinsdag 6 april: HCG 239
  Inwendige echo: binnen en buiten baarmoeder niks te zien
  “Helaas ziet dit eruit alsof het een miskraam is” zei de gynocoloog. Ik heb veel gehuild. HCG wel gestegen. Ik bleef bloeden en buikpijn hebben. Na 48 uur weer terug.

  8 april: minder buikpijn. Wel nog bloedverlies.. word wat meer maar niet zoals gewoonlijke menstruatie. Ik heb geen hoop meer en ga er van uit dat het 100 procent een miskraam is. Hier kon de gynocoloog ook bij aansluiten. Inwendige echo: baarmoeder zat bloed in (volgens gynocoloog net als bij menstruatie, verder leeg) buiten baarmoeder kant ook “schoon”Toen bloedresultaten binnen vandaag 329 ? 

  HCG blijft dus stijgen. Ik ben nu echt super bang dat het toch een buiten baarmoederlijke zwangerschap word.. Er is nu geen aanwijzing voor ,maar ze kunnen het niet 100procent uitsluiten. 
  ik ben nu bijna 6 weken Ik moet dinsdag  terug. Het is al moeilijk genoeg om te accepteren dat het een miskraam is. En nu al die afspraken in het ziekenhuis. Continu bloedprikken. Mijn armen zijn blauw.. maar ik begrijp het. Ze houden het goed in de gaten. Ik heb nuveel angst.. dit word weer een slapeloze nacht voor mij.. ik ben zo bang voor een bbz. 

  Iemand ervaring met bbz? Herkennen jullie dit? Iemand die ook een HCG had die steeg maar daarna toch zakte? 


  Gebruiker-S
  Bijdrager
  #10433054 Quote

  Voor mij is dit helaas wel herkenbaar. Ik had ook een HCG wat wel steeg, maar er was bij de eerste echo niks in de baarmoeder te zien. Moest ook om de dag naar het ziekenhuis voor een inwendige echo en bloedprikken omdat ze mij verdachten van een bbz. De ene keer zagen ze wel wat in mijn baarmoeder, daarna weer niet. Super onzeker dus allemaal. Omdat mijn hcg niet genoeg steeg, was het al wel duidelijk dat het sowieso geen gezonde zwangerschap was. Het was alleen de vraag waar de zwangerschap zat. Uiteindelijk hebben ze gekozen voor een kijkoperatie om duidelijkheid te hebben over de plek van de zwangerschap en met name om ons te verlossen van de onzekerheid. Tijdens de kijkoperatie bleek het een niet gezonde zwangerschap in de baarmoeder te zijn en hebben ze mij meteen gecurreteerd. 

  Na de operatie/curretage ben ik gelukkig direct weer zwanger geworden, ben nu 34 weken zwanger.

  Ik wil je in ieder geval heel veel sterkte wensen de komende tijd en hopelijk is het geen bbz. 


  SuusX
  Bijdrager
  #10433060 Quote

  Ik heb ongeveer het zelfde meegemaakt november vorig jaar. Hcg steeg ook maar de waardes waren veel te laag voor een gezonde zwangerschap. Is bij mij een buitenbaarmoederlijke miskraam geworden die mijn lijf gelukkig zelf opruimen!
  Ik hoop dat bij jou het ook vanzelf weer gaat dalen en je lichaam het zelf opruimt dat is het minst erge..

  Heel veel sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct