Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Veel In Draagdoek Last Van Rug

 • Auteur
  Berichten

 • EvdB
  Bijdrager
  #10604597

  Hoi,

  Ik heb een zoontje van bijna 9 weken die ik veel draag in de draagdoek. Hij slaapt goed in de doek en ik houd mijn handen vrij voor mijn oudere kinderen. In de box/bed/wandelwagen zijn het vaak de welbekende hazenslaapjes en met nog andere jonge kinderen die aandacht nodig hebben, vind ik op en neer rennen naar boven om de baby steeds te sussen niet echt een optie,vandaar de draagdoek. Ik vind het ook echt geen probleem in principe, maar ben wel degene die hem het meeste draagt. Mijn partner werkt en ik heb nog verlof, maar ook op dagen dat we beiden thuis zijn merk ik dat ik vaak degene ben die hem draagt. Hij is bij mij vaak het rustigste. Het vervelende is, dat je met de baby in de draagdoek niet goed kan zitten, want dan wordt hij onrustig en wakker. Hierdoor heb ik ondertussen echt flinke rugklachten. Er hangt gewoon steeds ruim 5 kilo aan me. De doek zit echt mooi en voelt in eerste instantie ook fijn, maar naar mate de dag vordert merk ik dat mijn schouders meer naar voren buigen en ik krommer ga staan. Uiteindelijk begint het dan ook echt pijn te doen. Ik heb al niet zo’n goede houding, maar ook zonder baby in de draagdoek merk ik dat ik de laatste dagen nog wat krommer sta. Herkent iemand dit en heeft iemand een tip om pijnloos te kunnen dragen?


  Essil
  Bijdrager
  #10604599 Quote

  Misschien iets vaker genoegen nemen met een hazenslaapje. Je rug is ook heel belangrijk.


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10604640 Quote

  Ja heel herkenbaar! Hier 2 draagkindjes gehad die door flinke reflux ook nergens anders sliepen. 

  Wat hier hielp: draagdoek en draagzak afwisselen. 

  En dragen op je rug. Even in verdiepen wat bij een newborn mag. 

  Verder toch direct aan partner geven. Hij moest dan wat vaker de trap op en af lopen om haar stil te krijgen 

   

   

  #10604800 Quote

  Zoj zo’n schommelend stoeltje ook werken? Daar sliep mijn  eerste bij de opvang vaak in, omdat hij niet in een bedje wilde slapen. Ik had ook last van mijn rug, en nam het op de koop toe, omdat ik beter tegen fysieke pijn  kan, dan tegen de mentale pijn van een huilen kindje :s


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10604813 Quote

  Misschien inderdaad kijken naar een andere draagdoek (al was het maar om af te wisselen) of toch af en toe de hazenslaapjes accepteren. En sowieso je partner vaker de draagzak/doek laten dragen als hij/zij er ook is, ook al is de kleine rustiger bij jou. Op die leeftijd sliep onze jongste overdag nog gewoon bij ons in de woonkamer in de kinderwagen, zodat we niet de trap op hoefden en hij altijd in een ruimte was met anderen erbij (oudste ook trouwens, maar toen was er nog geen wakkere stoorzender in dezelfde ruimte :p ).

  Wellicht kan je ook een keertje naar de fysio gaan, misschien heeft die oefeningen voor je rug om de pijn te verminderen of deze te versterken of tips over dingen die je echt moet proberen te vermijden?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct