Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Veel plassen

 • Auteur
  Berichten

 • mttm
  Bijdrager
  #10204783

  Hallo dames, 

  Deze maand ben ik heel onrustig. Ik heb het gevoel/de hoop dat ik zwanger ben, maar eigenlijk kan ik dat niet weten. Met een cyclus van 28 dagen zou ik volgende week vrijdag ongesteld moeten worden. De laatste maanden duurt mijn cyclus meestal iets langer. 

  Deze maand ben ik wel begonnen met het slikken van teunisbloemolie dus hopelijk is mijn cyclus weer iets korter. 

  De laatste dagen heb ik regelmatig een misselijk gevoel en gisteren was ik ook enorm moe. Daarnaast heb ik best gevoelige borsten als ik mijn bh aan heb. Als ik hem uit doe, gaat het wel. Bij deze symptomen weet ik dat het beide kanten op kan gaan.

  Sinds vannacht moet ik opeens best veel plassen. Normaal word ik nooit ’s nachts wakker om naar het toilet te gaan. Alleen als ik heel veel drink voor het slapen gaan, maar dat was gisteren niet zo. Vannacht ben ik twee keer wakker geworden en ik moest twee keer best veel plassen. Herkent iemand dit? Als ik op internet kijk, is het eigenlijk nog veel te vroeg voor dit symptoom. Ik ben eind week 3, begin week 4. 

  Ik ben dus benieuwd of vrouwen die al zwanger zijn (geweest) dit herkennen of dat er misschien vrouwen zijn die dit ook hebben bij een aankomende menstruatie. 


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10204822 Quote

  Dat vele plassen ken ik maar dat komt alleen dooedst je baby tegen je blaas aan drukt en dat is vele male verder in je zwangerschap. 

  En mocht jij zwanger  zijn heeft dat plassen er nog niks mee te maken

  Misschien laten testen op een blaas ontsteking ?

  En verder omdat je er zo mee bezig bent kan je lichaam  je goed voor de gek houden.

  Het enige wat je kan doen is wachten tot volgende week vrijdag en dan een testje doen.

  En hopelijk heb je dan een positieve test in handen. 

  Succes 😊


  mttm
  Bijdrager
  #10204827 Quote

  Zoiets dacht ik al. Ik las op internet alleen tegenstrijdige verhalen dus ik dacht toch eens vragen. Ik denk overigens dat het geen blaasontsteking is. Afgelopen nacht kan toeval zijn en nu is het waarschijnlijk omdat ik er veel bezig mee ben. Bedankt voor het antwoord.


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10204864 Quote

  Ik herken het hoor.

  Het is ook niet niks zwanger willen worden. 

  Iedereen zegt altijd wel ja niet teveel mee bezig zijn maar je staat er mee op en gaat er mee naar bed. 

  Omdat je niets liever wil  dan zwanger  worden liever gisteren dan vandaag .

  Ik heb ook voor dat ik zwanger  was mezelf goed voor de gek gehouden elke keer dacht  ik ja nu weet ikhet zeker ik ben zwanger  ik voel  me zo anders en dan toch elke keer die teleurstelling.

  En uiteindelijk lukte het.

  Hopelijk bij jou ook snel.  Succes😊

  #10204866 Quote

  Hoi! Veel plassen heb ik al vanaf het begin. Het is nu echt helemaal niet meer te doen, sinds de baby dus inderdaad echt op m’n blaas stampt, maar ook de eerste weken had ik het al. Schijnt dat dit ook met hormonen te maken kan hebben, want inderdaad kan het de baby nog niet zijn maar dus zeker wel een symptoom (bij sommige mensen althans).

  Verder.. lastig he dat wachten? Het zouden zomaar symptomen kunnen zijn, maar je lichaam doet soms ook raar omdat je het graag wil. Nog even afwachten!

  Toen ik zwanger bleek te zijn was het voornaamste symptoom eigenlijk dat ik het op een gegeven moment eigenlijk gewoon zeker wist, heel apart.

  #10204867 Quote

  Hoop dat het raak is bij jou! Succes!

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  BenB
  Bijdrager
  #10204869 Quote

  mttm, dan lopen we gelijk. Lastig hè al die symtomen? Veel plassen schijnt ook al vroeg wel een symptoom te kunnen zijn. Hopelijk is het voor jou een goed teken.


  mttm
  Bijdrager
  #10204878 Quote

  Dankjewel voor jullie reacties. 

  Ik durf nergens meer op te hopen. Eerst voel ik van alles en als ik dan echt goed na ga denken dan denk ik echt: wat voel ik nou eigenlijk? Het valt wel mee met die zwangerssymtomen. 

  Ik moet nog steeds meet plassen dan normaal. Ik ben eens benieuwd of dat komende dagen zo blijft. 

  Gevoelige borsten heb ik met name als ik een bh draag. Na een tijdje is het echt niet meer fijn. Maar ik had met een vriendin gepraat en zei zij dat ze echt pijn had als ze bijvoorbeeld over een drempel fietste. Dat heb ik niet.

  Ik ben dus bang dat ik toch weer in spanning ben om niets. Nu duurt een week echt lang, maar volgende week gaan we het zien.


  mttm
  Bijdrager
  #10204879 Quote

  @BenB dan is het ook heel spannend voor jou. Heel veel succes. Merk jij al iets?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct