Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Veel Ziek Naar Kinderarts

 • Auteur
  Berichten

 • Mevrouw Cactus
  Bijdrager
  #10443467

  Hoi allemaal,

  Ons kindje is nu 13 maanden en al erg vaak ziek geweest. Steeds keelontsteking, oorontsteking etc. Ze zit nu voor de 6e keer aan de antibiotica. Dit vermijden we echt liever.. maar als haar lichaam het na een week van ziek zijn, koorts en veel huilen nog niet opgelost heeft, kiezen we er toch steeds maar weer voor.

  Sommigen adviseren naar een kinderarts te gaan. Echter zegt de huisarts dat hij hier (nog) geen reden voor ziet.
  Iemand ervaring of advies?

  Dankjewel alvast!


  Zonneschijn
  Bijdrager
  #10443487 Quote

  Doorverwijzing naar de KNO vragen, wacht niet te lang.

  Mijn zoon (nu 7) was continu verkouden met oorontstekingen, soms wel 6 keer per jaar. Onze arts wilde nooit doorverwijzen maar we stonden er op. 

  Hij heeft buisjes gekregen en het ziet er naar uit dat nu alsnog zijn amandelen eruit moeten omdat hij chronisch verkouden blijft. Ook heeft hij nu lichte permanente gehoorschade opgelopen door de oorontstekingen en het niet direct behandelen.

  Laat je niet afschepen, laat het verder onderzoeken!


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10443506 Quote

  Onze dochter ook vaste klant bij de kno, zoonlief ook al. Dochter kreeg ook elk griepje of verkoudheidje. Bleek ook een soort immuniteitsprobleem te hebben. Waren we via de HA. Nooit achter gekomen. Is ze trouwens wel deels overheen gegroeid. Pro biotica en extra ijzer (roosvicee ferro) had ze ook veel baat bij


  Mevrouw Cactus
  Bijdrager
  #10443599 Quote

  Dankjulliewel! We gaan toch maar een doorverwijzing vragen denk ik.

  #10443708 Quote

  Ik zou tevens naar een homeopatisch arts gaan (dus wel één met officiele papieren). Als het iets is met het afweersysteem of een tekort aan het een of ander kom je daar via de KNO ook niet snel achter. 

  #10443744 Quote

  Ja echt wel doorverwijzing vragen hoor! Wij hebben met onze zoon andere klachten (snel benauwd bij verkoudheid) waarmee we ook steeds werden afgescheept met ‘geef hem maar paracetamol’ en ‘even uitzieken’. Met Corona en alles wilden ze hem ook niet eens zien, want het viel toch wel mee en de Corona angst in de praktijk was groter. Maar uiteindelijk zaten we met hem midden in de nacht in het ziekenhuis op de SEH, omdat hij bijna niet kon ademen en heeft hij drie dagen in het ziekenhuis gelegen. Dus ja.. ik ben sindsdien wel met dit soort dingen van het aandringen op serieus genomen worden. Volg je gevoel!

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Mevrouw Cactus
  Bijdrager
  #10443810 Quote

  Jeetje, dat klinkt heftig! Nou gelukkig is het zo erg niet bij onze dochter.. maar toch wel erg zielig steeds.

  Oja, we zijn wel al twee keer bij een osteopaat geweest, mede hiervoor.


  MGF
  Bijdrager
  #10443826 Quote

  Hier ook onder het jaar verschillende oorontstekingen gehad en 5 kuren. Huisarts was terughoudend onder het jaar, maar toch net voor het jaar verwijzing gekregen en kon ze 5 dagen na heeg verjaardag buisjes krijgen. Simpele ingreep en sinds dien niet meer ziek geweest en geen oor ontsteking gehad. Zou zeker er op aandringen.

  #10445909 Quote

  Inderdaad wat er gezegd word, doorverwijzing aanvragen voor de kno arts. Mijn zoon ( nu 11 ) heeft ook heel vaak in zijn jonge leventje oorontstekingen en luchtweginfecties gehad, dit begon toen hij 4 maanden was ( toen een week opgenomen geweest op de IC met een rs- virus ) en vanaf dat moment was hij altijd ziek. Hij is tot 3x aan toe geopereerd aan de neusamandelen 1x  keelamandelen en  2x buisjes. Inmiddels is hij vorig jaar ook geopereerd ( een andere oorzaak dat dan weer wel ) 

  Je gevoel volgen zou ik zeggen. 🙂 Sterkte! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct