Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Veiligheid Jn Huis

 • Auteur
  Berichten
 • #10473764

  IHoe doen jullie dit?


  Rcl
  Bijdrager
  #10473766 Quote

  Wij hebben traphekje voor de keuken dus daar is niets en verder ja laten ontdekken had geen bumpers of dingen en soms zelf zat ik er bij kregen die voor elkaar om zijn hoofd stoten ja zo leren ze er van. Tuurlijk opletten maar ga niet alles anders maken in me huis en nu kan die heel goed zelf alles door dat die leert vallen en opstaan

  #10473779 Quote

  Wij hebben in de keuken alleen het kastje met kinderslot gedaan waar de schoonmaakmiddelen in staan en de kastjes van ons tv meubel.
  Ook hebben wij via ali express van die goedkope hoekjes besteld voor op de punten van de salontafel. Die hebben wij er opgeplakt nadat ons zoontje van toen anderhalf struikelde over zijn speelgoed en toen een gat in zijn voorhoofd had. Hadden we beter eerder kunnen doen. Kleintjes vallen zo snel!
  En we hebben van die dingen in het stopcontact.

  #10473782 Quote

  Heb alleen traphekjes in huis. Verder niks beveiligd. Alles hoog staan waar niet aan mag zitten. Ik ben van het zelf ontdekken en ja dan moet je heel vaak nee zeggen en moet je ze best vaak weghalen bij dingen maar dat hoort er nou eenmaal bij vindt ik


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10473790 Quote

  We hebben bewust alles laten staan en iedere keer duidelijk aangegeven dat ze er niet aan mag komen, omdat het kapot kan gaan. Als ze er toch aan bleef zitten, dan haalden we haar uit de situatie door haar speelgoed aan te bieden of haar op haar speelmat te zetten. Het kost inderdaad tijd, maar ze weet nu heel goed wat wel en niet mag. Alleen de planten en nieuwe spulletjes zijn soms nog een uitdaging. In de keuken hebben we een kast met plastic bakjes en dergelijke waar ze mee mag spelen. Handig tijdens het koken. Ze krijgt ondertussen de lades ook open, maar ze weet, waar ze wel en niet aan mag komen. Bv de zware pannen niet, maar de onderzetter wel. Kasten waar gevaarlijke spullen in staan zijn afgeschermd.

  #10473800 Quote

  Hebben jullie niet het vingers tussen de lades of deurtjes probleem? 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10473804 Quote

  Wij hebben alleen traphekjes en stopcontactbeveiliging. Hij weet dat hij niet in de keuken mag spelen dus daar haalde ik hem altijd direct weg. Veel verbaal corrigeren idd en ook nog regelmatig lekker even in de box op kinderstoel 😉


  JannekeN
  Bijdrager
  #10473812 Quote

  In de keuken hebben we daarom op de lades kinderslot. Behalve de lades waar hij in mag. Ja, dan kunnen zn vingers er nog tussen. Maar met 9 maanden zat hij ook nog gewoon een tijd in de box. Hij leert het met vallen en opstaan. En vallen of zich bezeren gebeurd toch.


  Taps
  Bijdrager
  #10473820 Quote

  Wij hebben alleen stopcontact beveiligers en een slotje op het kastje met schoonmaakmjddelen. Ja, het was vaak weghalen en corrigeren. Hebben ook open kastjes in de keuken, maar uiteindelijk leren ze het wel. En ja, ze leren ook door zich te stoten en hun vingers ergens tussen te krijgen. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Door alles weg te halen, creëer je schijnveiligheid, ik ben van mening dat je ze beter kan leren om om te gaan met evt gevaren dan je kind in een bubbel te laten leven.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct