Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verborgen Reflux 11

 • Auteur
  Berichten
 • #10586280

  Hoi

  De KA vermoed dat onze kleine misschien verborgen reflux heeft. We kunnen dit uitsluiten door medicatie te proberen, dit vinden we wel een hele stap. Vooral omdat veel symptomen ook horen bij vermoeidheid of gewoon het baby zijn.

  Herkent een van jullie de symptomen?
  Regelmatig de hik, smakken na voeding, tong uitsteken, vuistjes sabbelen, spuugt niet, veel huilen, heel onrustig, komt niet snel in slaap en valt niet zelf in slaap.

  En snachts veel kreunen; maar ook periodes dat ze wel stil ligt te slapen tussendoor.


  Aysa
  Bijdrager
  #10586322 Quote

  Hoi hoi!

  Ons dochtertje van 4,5 maand heeft verborgen reflux. Bij haar zie je nu ze wat ouder is heel duidelijk dat haar voeding omhoog komt en ze het weer doorslikt. Ook heeft ze vaak de hik, hoest regelmatig, ruikt soms zuur uit haar mondje en overstrekt soms enorm, hierdoor is ze soms ontroostbaar. Ze verslikt zich ook vaak. Er zijn dagen dat ze ineens wel veel spuugt maar over het algemeen slikt ze alles weg. Op dat soort momenten wilt ze het liefste aan de borst het zo snel mogelijk weg drinken.

  Verder is het een heel vrolijk meisje die veel lacht en brabbelt, die ’s nachts zonder moeite doorslaapt, alleen die overdag graag rechtop gehouden wilt worden en ook alleen maar tegen ons aan of aan de borst in slaap valt.

  Het zou dus heel goed kunnen dat jullie kindje er ook last heeft, wellicht is het een idee om op internet filmpjes te bekijken van het gedrag bij baby’s met verborgen reflux. Dan zie je misschien overeenkomsten.

  Een osteopaat kan ook hulp bieden bij de klachten die jullie kindje heeft, dan hoeft er misschien niet meteen medicatie te worden gestart. Wij hebben er voor nu bewust voor gekozen geen medicijnen te geven maar dat komt omdat ze over het algemeen een heel makkelijk en vrolijk kindje is. 

  Ik zou vooral doen wat voor jullie goed voelt om te doen, is de stap naar medicatie te groot, probeer dan eerst iets anders. Mocht het allemaal niet helpen en blijkt medicatie toch de oplossing, dan is dat natuurlijk ook heel fijn! Alles voor een blij kindje!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct