Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verborgen Reflux En Medicatie

 • Auteur
  Berichten
 • #10247311

  Hoi!

  Mijn zoontje van 7 weken heeft last van reflux. Soms zie je het (spugen), maar heel vaak ook niet (we horen dan een soort oprisping komen en daarna verslikt hij zich en moet hij heel hard huilen). Dit gaat nu al een tijdje zo, hij wordt er zelf telkens wakker van en slaapt hierdoor dus korter dan hij zou kunnen/willen s nachts (wij gaan dan ons bed uit en hij slaapt dan verder op één van ons, daarna kunnen we hem wegleggen) en overdag lukt het slapen in zijn bedje helemaal niet en slaapt hij bij mij. Ik vermoed dat dit laatste ook (deels in ieder geval) met de reflux te maken heeft, s nachts is hij zo moe dat het slapen in bed gewoon wel gaat (al is het naar bed brengen wel een onderneming), maar overdag is hij sneller overstuur.

  Hebben dit aangekaart bij zowel HA als consultatiebureau. De HA wijst naar het cb voor verdere afhandeling qua medicatie en zo, maar het cb wil hem geen medicatie geven. Dit omdat het een over het algemeen rustige en tevreden baby is, behalve dus met slapen en als hij oprispingen heeft!! Ze gaven aan dat we de voeding moeten indikken met johannesbroodpitmeel. Dit hebben we braaf gedaan, al stonden we er een beetje sceptisch tegenover ivm verstoppingskans & ons zoontje dat al weinig poept. Maar inderdaad dus, totale verstopping nu en nu is het ook huilen omdat poepen niet lukt. Maar nog steeds willen ze geen medicatie geven. Is er iemand die dit ook heeft meegemaakt en wat kunnen we doen? Want ik bedoel, ja oké het is een vrij tevreden baby (gelukkig!), maar wij zien hem toch s nachts wakker worden, helemaal overstuur, en niet meer in slaap kunnen komen door het zuur? En overdag idem dito? Of geven ze alleen medicatie als je baby écht héél onrustig is? Je hoort altijd over baby’s en slaap associaties en misschien is dit heel dom, maar ik wil wel voorkomen dat mijn baby slapen in bed met zure oprispingen gaat associëren. Dan zou ik zelf ook nooit meer in bed willen slapen.

  #10247322 Quote

  Onze zoon heeft verborgen reflux en wij hebben medicatie gekregen via het CB, maar de situatie hier was echt niet meer te doen. Onze zoon sliep niet overdag (ja, 3x een kwartier ofzo), was alleen maar aan het huilen en ik zat er helemaal doorheen.

  Ik ken wel een gezin die ook op hun kop hebben moeten staan voor medicatie. Zij hebben uiteindelijk een afspraak bij het CB geëist, dat vond plaats in een andere woonplaats (hier was geen plek) en dat is hun geluk geweest. Daar zat een kinderarts die direct medicatie voorschreef en toen ging het meteen stukken beter. 

  #10247346 Quote

  Dankjewel voor je reactie! Pfoeh, klinkt heftig bij jullie zeg.. Ik ben natuurlijk héél blij dat het bij ons niet zo ‘erg’ is, maar vind het toch vervelend tegen een muur op te lopen. Ik bedoel, wij zouden zelf toch ook iets willen doen aan brandend maagzuur, ook al heb je het niet constant extreem erg. Gek dat dit dan voor een baby anders zou zijn.

  Ga in ieder geval nog eens contact opnemen met het cb! Thanks!


  Mama D
  Bijdrager
  #10247368 Quote

  Wij zijn uiteindelijk naar de kinderarts gegaan omdat het cb nog 3/4 weken wilde wachten. Hij hield het niet meer uit, schreeuwde alles bij elkaar en dronk niet meer. Cb wilde dus wachten en dan evt slikfoto’s maken (in een pijnlijke/verbrande slokdarm).

  kinderarts (72 jaar, dus oude stempel) wilde niks weten van jbpm, indikken met rijstebloem. Hierover lees je veel negatiefs als lege calorieen en dat het niet helpt. Hier dus wel, jbpm zorgde voor verstopping en nog steeds krijsen.. rijstebloem werkt hier perfect, samen met 2x daags een halve omeprazol. Na 2 dagen hadden wij onze blije en tevreden man weer terug. 

  Ik kan je alleen maar adviseren dat wanneer jij je zorgen maakt en je niet gehoord wordt door het cb, een doorverwijzing te vragen naar een ka. 

  Natuurlijk geeft ook die niet zomaar medicatie, maar die zou wel beter kunnen inschatten wat er speelt en wat nodig is.. Succes! 

  O en ik weet niet of je dat al hebt gedaan, maar het bedje verhogen is ook al een goede. Dan komt het al wat minder snel naar boven. En wij moesten hem echt minimaal 30 min rechtop houden na de fles.. dus niet zoals de meeste adviseren 20 min.. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct