Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verbouwing Buren

 • Auteur
  Berichten
 • #10324280

  Een beetje een lastig onderwerp vind ik dit, want ik ben zelf altijd erg van het leven en laten leven. Het zeuren om verbouwingsgeluiden hoort daar dan ook eigenlijk niet bij, maar toch zou ik graag weten hoe anderen hiermee omgaan (dit gebeurt vást vaker).

  We hebben net nieuwe buren die het appartement naast ons hebben gekocht. Het is allemaal nogal gehorig hier (jaren 30 bouw in de stad) en kregen heel keurig een briefje in de bus met dat ze gingen verbouwen. Niet ideaal, al helemaal niet deze thuiswerkperiode, maar wel begrijpelijk en het hoort gewoon bij het leven met buren: gebeurt wel eens.

  Ze zijn deze week begonnen, alleen waar ik dus een beetje mee zit is dat ze telkens echt heel veel lawaai maken (slopen, boren, drillen echt) ’s avonds ook, tot een uur of 22. En het zijn precies de buren aan de kant van het huis waar ook mijn zoon slaapt.

  Nu hebben we niet de beste slaper aller tijden en dat is helemaal prima, maar nu is het dus elke keer feest ’s avonds (hij valt wel in slaap maar wordt daarna telkens wakker geboord) en overdag is het óók zo, omdat er de hele dag door geklust wordt, dus ook tijdens zijn dagslaapjes. Inmiddels dus een redelijk prikkelbaar oververmoeide baby, die zowel overdag als ’s avonds (begin van de avond) niet goed kan slapen. Na tienen ’s avonds krijgen we hem met de grootste moeite weer in slaap – met daarop volgend een onrustige nacht met veel wakkere momenten voor hem en dus ons. Hij sliep nét door voor dit alles begon, en nu dit.. Aargh.

  We hebben hen gister, na de vierde avond op rij, een berichtje gestuurd. Natuurlijk verder heel aardig gebleven – we hebben zelf ook ooit verbouwd dus we weten dat het erbij hoort – maar wel met de vraag of het ok was (zoveel mogelijk) niet ’s avonds laat (ik vind 22u redelijk laat tegenwoordig haha) meer veel lawaai te maken, ivm een slapende baby. De reactie was matig, iets van dat het er nou eenmaal bij hoort, bij wonen in de stad, en ze het tot een minimum proberen te beperken, maar niks kunnen garanderen. En dat het tot 22u mag. Ik snap het allemaal ook wel, maar ik weet ook niet goed hoe we hier dan doorheen moeten?! Dit trekken wij (en onze zoon) echt niet nog heel lang en de verbouwing zal waarschijnlijk (volgens hen) nog zo’n 6 weken duren.

  Heeft iemand tips? Oordoppen speciaal voor baby’s misschien? Ik zeg dit wel voor de grap, maar we hebben serieus geprobeerd onze zoon met een koptelefoon tegen geluid (voor baby’s) op in bed te leggen. Werkt natuurlijk niet, want hij is 10 maanden en alles wat op zijn hoofd zit moet er vanaf.

  Elk topic dat ik plaats gaat tot nu toe over slapen. Hopelijk zijn hier nog meer mensen met een soortgelijke ervaring ;). 

  #10324290 Quote

  Zou white noise helpen misschien? Bij ons is het ook gehorig en hebben zon gratis app met geluiden gedownload. MHet was even zoeken wat voor zoonlief werkte, maar bij ons is dat de fohn gebleken. Overdag zetten we die aan op mijn mobiel als onderdeel van het slaapritueel, vrij luid (ook dat was uitproberen) maar voor hem werkt het. Geen idee of het over boorgeluiden heenkomt, maar misschien het proberen waard.

  en anders misschien overdag draagdoek? Of zijn bed tijdelijk verplaatsen? Geen idee wat jullie mogelijkheden zijn hierin natuurlijk.

  wel heel heftig hoor. Snap dat je hier een beetje begrip voor vraagt! Want tot 22.00 uur boren mag, maar of het sociaal wenselijk is. Heel veel sterkte!

  #10324292 Quote

  Zou white noise helpen misschien? Bij ons is het ook gehorig en hebben zon gratis app met geluiden gedownload. MHet was even zoeken wat voor zoonlief werkte, maar bij ons is dat de fohn gebleken. Overdag zetten we die aan op mijn mobiel als onderdeel van het slaapritueel, vrij luid (ook dat was uitproberen) maar voor hem werkt het. Geen idee of het over boorgeluiden heenkomt, maar misschien het proberen waard. en anders misschien overdag draagdoek? Of zijn bed tijdelijk verplaatsen? Geen idee wat jullie mogelijkheden zijn hierin natuurlijk. wel heel heftig hoor. Snap dat je hier een beetje begrip voor vraagt! Want tot 22.00 uur boren mag, maar of het sociaal wenselijk is. Heel veel sterkte!

  Goede! White noise ga ik proberen. Pff ja het is zo dubbel, want ik snap hen ook echt wel. Alleen het is voor ons wel echt even kut. En voor onszelf prima op zich, goede koptelefoon en tada, je werkdag is prima te doen. Maar je kunt het een baby van bijna 11 maanden nog niet uitleggen dat ie even ergens anders moet slapen. Bed verplaatsen wordt wel wat lastig en ook wel een heel gedoe, maarja als dit echt nog 6 weken blijft is het dat wel waard natuurlijk. Thanks voor je reactie in ieder geval!

  #10324293 Quote

  Het hoort ook bij het leven dat je rekening houdt met je buren dus je kan best eens met ze gaan praten misschien eerst een kopje thee of koffie aanbieden om een beetje kennis te maken anders sta je gelijk bekend om de zeurende buurvrouw 


  SuusD
  Bijdrager
  #10324299 Quote

  Wij zitten momenteel al heel lang in dezelfde situatie. Het geluid wordt nu minder, maar in het begin dagen gehad met een compleet overstuur en oververmoeid meisje door het harde geluid en het niet kunnen slapen daardoor.

  Ik heb toch de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of we eeb compromis konden sluiten. Ze stonden hier wel voor open en hebben afgesproken dat wij doorgeven wanneer ons dochtertje slaapt. Hun proberen hier dan rekening mee te houden. wanneer dit niet lukt, laten ze dit tijdig weten. Het voelt gek indd want ik wil ook totaal geen zeur zijn, maar een oververmoeide dochter wil ik ook niet. Toch proberen het gesprek aan te gaan en je zoon of dochter hierbij betrekken. Probeer het uit te leggen en ander er toch voor kiezen om tijdelijk ergens te logeren. Ouders, schoonouders?

  #10324304 Quote

  Oef dat lijkt me lastig!

  ik zou toch het bedje tijdelijk naar een andere kamer verhuizen waar het wat rustiger is. Maar eigenlijk zou het denk wel beter zijn om met de buren een gesprek aan te gaan waarin je vraagt om bv na 20.00 ofzo niet het voorwerk te doen maar bv schilderen ofzo. Doe dat dan niet via een mailtje of app maar gewoon op een vriendelijke manier face to face. Mochten ze dat niet willen dan kan je denk ik weinig. Misschien kijken of je kindje tijdelijk bij andere mensen elders kan slapen. Maar dat is wel heel vervelend natuurlijk. Succes!

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10324313 Quote

  Je hebt op you tube slaapdeuntjes voor baby’s die zo’n 3 uur door gaan. Is het niet een idee om dit redelijk hard aan te zetten in z’n kamer als hij gaat slapen. Dan overstemd het misschien het geluid een beetje.

  Hier ook een hele moeilijke slaper. Maar als ik weet dat er herrie komt dan zet ik de babyfoon vlak naast z’n bedje met 100x het muziekje aan. Dan lijkt hij zich te concentreren op het muziekje ipv de herrie. Al is boren wel heel hard en vervelend natuurlijk…

  Verder zou ik er niet al te veel over zeggen denk ik. Gewoon langs gaan en vragen of ze idd na 8e het echte Grove werk zouden willen laten. Je woont in een appartement dus herrie heb je, maar ook de buren mogen rekening houden met jou hoor! 

  #10324314 Quote

  Pfff ik vind het heel erg onredelijk van die buren. Het hoort ook bij de stad dat je meer rekening met elkaar moet houden. Dus daar kun je ze aan herinneren 😬 misschien willen ze om de dag geen herrie maken? Dan kan je kindje in ieder geval afwisselend bij slapen. 

  #10324331 Quote

  Ik zou voor overdag het bedje verplaatsen of een campingbedje in een andere kamer zetten, dat is een kleine moeite en dan heeft hij in ieder geval de slaapjes overdag rust en kan hij lekker slapen. Dan is die avond misschien wat minder erg?

  Ik zou er ook niet blij mee zijn, maar zou ook geen ruzie willen maken met de buren hierover. 6 Weken is dan nog wel te overzien… ik zou zoeken naar een simpele oplossing, dus het bedje verplaatsen, in ieder geval voor de slaapjes overdag

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct