Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verdelen huishoud taken

 • Auteur
  Berichten

 • Daisyy
  Bijdrager
  #10288658

  Hallo allemaal!Ik ben een 31-jarige vrouw met 3 kinderen en getrouwd. Omdat ik de vrouw ben zorg ik voor het huishouden, dat wordt alleen (helemaal nu de kinderen volop ravotten in huis :)) steeds meer en meer. Ik kom nauwelijks nog toe aan tijd voor mezelf. Hoe verdelen jullie je huishoudelijke taken over de dag om ook nog tijd voor jullie zelf te hebben?  Bedankt.

  Ik zie dat mijn vraag verkeerd begrepen wordt.

  Ik bedoelde hoe ik het beste mijn taken over de dag kan verdelen om ook nog tijd voor mezelf te hebben. 😉 excuses.


  Phoenix
  Bijdrager
  #10288691 Quote

  Evenredig verdelen met mijn vriend. Dat ik een vrouw ben betekent niet dat ik al het huishouden maar moet doen.  En we hebben een schoonmaker om de week aangezien we beiden 4 dagen werken.

  #10288696 Quote

  Zelfde als hierboven. We verdelen het! Er zijn wel bepaalde dingen die ik altijd doe en bepaalde dingen die hij altijd doet (stofzuigen, de badkamer). En we hebben 1 keer in de twee weken een schoonmaakster.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10288698 Quote

  Ik doe het meeste in het huishouden, maar m’n man is alleen in de weekenden thuis dus dan gaan we niet nog eens schoonmaken in het weekend, op stofzuigen na. Ik doe veel wanneer m’n dochtertje slaapt. Maar stoffen en stofzuigen doe ik ook wel als ze in de kinderstoel zit. Ze vind het leuk om dan te kijken. 


  Daisyy
  Bijdrager
  #10288699 Quote

  Hoi, volgens mij heb je m’n vraag verkeerd begrepen. Ik heb aan het bericht toegevoegd wat ik bedoelde 🙂


  Samm
  Bijdrager
  #10288744 Quote

  Ik heb dan maar 1 kindje maar ik verdeel het inderdaad over de dag. Ze slaapt nog veel dus dan kan ik meer doen. Sochtends gelijk een wasje erin, vaatwasser legen. Na de fles alles uitkoken en aanvullen. 
  Tussendoor wat opruimen en alles alvast voor de lunch/fruithap klaar zetten. 
  smiddags weer een wasje hangen/vouwen. Stofzuigen en alvast aardappelen/groente schillen. 
  Zo heb ik niet het gevoel dat ik altijd bezig ben. Veel voorbereidend werk dus. Weet niet hoe oud je kinderen zijn en misschien willen meehelpen? Of op school zitten en dat je dan even het meeste doet zodat je als je kinderen er zijn je ook echt met hun kan zijn. En als er savonds niet gestofzuigd is, lijkt me dat geen wereldprobleem 😉 morgen weer een dag, wees niet te streng voor jezelf dat alles moet!

  #10288759 Quote

  Indd heeft niemand het begrepen: je hebt 3 kids rondrennen en huishouden vreet daarnaast al je tijd op dus kun je niet eens je haren kammen bij wijze van spreken…

  optie 1:

  je vraagt je man een zondag per maand op te passen zodat je die dag tenminste hebt om naar uit te kijken en te doen waar JIJ zin in hebt of nodig hebt. 

  optie 2:

  je neemt ook voor 1x per week 3 uurtjes een poetshulp in dienst. Al die ‘speciale’ klusjes zoals ramen lappen/badkamer poetsen/spinraggen of strijken enz. Kids kunnen dan filmpje kijken en jij even je eigen ding doen.

  optie 3: 

  vraag eens in de week (om en om) opa en oma voor 2uurtjes op te passen en maak daar JOUW vrijetijds uurtjes van. Dus geen boodschappen doen maar naar de kapper. Niet de zolder opruimen maar met een vriendin naar de bios. 

  dit soort dingen kan helaas niet meer spontaan of ff tussendoor want er is altijd wel iets wat meer ‘prioriteit’ heeft dan. Dit MOET je inplannen dus. Doe ik ook en ik heb pas 1 dreumes rondwandelen.

  vergeet ook niet dat je niet alleen maar mama en papa bent he? Ook samen met elkaar leuke dingen blijven doen 😘🍀

  #10288761 Quote

  Ps: uitlaatklep heb je nodig, of je nu werkt of niet! Fulltime mama is ook een baan. Waar is jouw tijd? Ik werk 32u, heb de kleine, sociaal leven staat wel op een laag pitje maar is er wel nog want dat is gewoon belangrijk. Dan stofzuig ik morgen wel, vandaag is MIJN/ONZE dag en ga ik iets doen wat mijn energie balkje weer opvult. 


  Daisyy
  Bijdrager
  #10288773 Quote

  Indd heeft niemand het begrepen: je hebt 3 kids rondrennen en huishouden vreet daarnaast al je tijd op dus kun je niet eens je haren kammen bij wijze van spreken… optie 1: je vraagt je man een zondag per maand op te passen zodat je die dag tenminste hebt om naar uit te kijken en te doen waar JIJ zin in hebt of nodig hebt. optie 2: je neemt ook voor 1x per week 3 uurtjes een poetshulp in dienst. Al die ‘speciale’ klusjes zoals ramen lappen/badkamer poetsen/spinraggen of strijken enz. Kids kunnen dan filmpje kijken en jij even je eigen ding doen. optie 3: vraag eens in de week (om en om) opa en oma voor 2uurtjes op te passen en maak daar JOUW vrijetijds uurtjes van. Dus geen boodschappen doen maar naar de kapper. Niet de zolder opruimen maar met een vriendin naar de bios. dit soort dingen kan helaas niet meer spontaan of ff tussendoor want er is altijd wel iets wat meer ‘prioriteit’ heeft dan. Dit MOET je inplannen dus. Doe ik ook en ik heb pas 1 dreumes rondwandelen. vergeet ook niet dat je niet alleen maar mama en papa bent he? Ook samen met elkaar leuke dingen blijven doen 😘🍀

  Optie 1: Goede optie alleen stopthet huishouden op zondag niet

  optie 2: Mijn man gaat niet akkoord met een poetshulp

  optie 3: Dat zijn dingen die zeker een goed idee zijn ja, nadeel is dat als het eind van de dag bijvoorbeeld zoals jij noemt de zolder niet opgeruimd is mijn man dat niet leuk vind.

  Bedankt voor de reactie!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct