Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verder Afbouwen Borstvoeding

 • Auteur
  Berichten

 • ZazouTwee
  Bijdrager
  #10358752

  Hallo borstvoedende mama’s. 

  Ik geef inmiddels een jaar borstvoeding en denk eraan om verder af te bouwen. Hij krijgt nu nog twee voedingen: 1 voor het opstaan en 1 voor het slapen. Toen ik laatst een weekendje weg ging heeft hij met papa een flesje gedronken en is prima gaan slapen. Hij heeft de borst dus niet nodig om rustig te worden oid ‘s avonds. Als hij ‘s ochtends vroeg wakker is wil hij na een voeding nog wel eens een paar uurtjes verder slapen. Hij drinkt ‘s ochtends ook veel langer dan ‘s avonds. Nu neig ik er dus naar om eerst met de avondvoeding te stoppen. Mijn vraag is echter: geef ik hem er dan een fles voor in de plaats of stop ik gewoon? En als hij een fles zou krijgen,.. wat gaat daar dan in. We hebben nog nooit 1 fles kunstvoeding gegeven dus om daar nu nog mee te beginnen,.. flesje warme volle melk dan? Ik denk dat hij het eigenlijk niet nodig heeft. Hij eet heel goed,.. maar kan me voorstellen dat het wel een relaxmomentje is om nog even te zuigen voor het slapengaan, hij heeft nml geen speen. Hoor graag jullie ideeën. 


  Famkeh
  Bijdrager
  #10358754 Quote

  Ik zou inderdaad een flesje koemelk geven. Als hij goed op gewicht zit, gewoon halfvolle melk. Onze kids (1.5&3jr) krijgen nog steeds sochtends en savonds een bekertje warme melk. 


  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10358758 Quote

  Ja hij is goed op gewicht, 10 kg. Wat is jouw reden om halfvol te geven? Ik had begrepen dat die kleintjes veel vetten nodig hebben (voor o.a. de ontwikkeling van de hersenen) en daarom wordt aangeraden volle producten te geven. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10358774 Quote

  Ik ben ineens gestopt en niet iets anders gegeven. Ging prima. Ze ging gewoon slapen alsof ze niks miste. En ze heeft ook nooit een speen gehad. 

  Als hij overdag goed eet is het niet perse nodig om nog een flesje te geven. Maar als je het zelf een fijn idee vindt kun je het natuurlijk wel doen. 

   


  Galileo
  Bijdrager
  #10358817 Quote

  Ik ben overgestapt op kunstvoeding voor avondfles om 19:00, maar dat had praktische redenen; 

  – zonder melk wordt ze te snel wakker met honger

  – we zouden een maand gaan kamperen in Frankrijk en dan leek kunstvoeding me handiger dan melk goed zien te houden met 30+
  – we hebben geen magnetron en nu kan ik het aanmaken met warm water.

  De ochtend voeding kwam hier vanzelf te vervallen; ze sliep steeds vaker tot het tijd voor pap was en de dagen dat ze wel eerder wakker was, nam ze genoegen met knuffelen tot het tijd voor pap was.

  Succes!

  #10358849 Quote

  Ik ben met 11,5e maand gestopt met Bv, toen KV aangeschaft maar dat dronk hij niet.

  Dus idd volledig gestopt. Sochtends gewoon een beker melk bij het broodje en savonds niks… Ging gewoon slapen en sliep de hele nacht door..

  read more image Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Dpl
  Bijdrager
  #10358934 Quote

  Als je kindje goed vast voedsel eet heeft hij vanaf een jaar 300ml zuivel nodig. Je hoeft dan geen kunstvoeding te geven maar kunt volle melk/kwark/yoghurt geven. Zoals je zegt hebben dreumessen en peuters die vetten nog hard nodig. Met ongeveer 3 borstvoedingen kom je aan die 300ml. Als je nog 1 voeding aan de borst geeft zou je dus nog zo’n 200ml moeten geven. Kom je daar overdag niet aan dan kun je de avondvoeding vervangen voor een flesje volle melk. Anders hoeft het niet. Probeer ook niet veel meer dan 300ml te geven (bv telt daarin niet mee, dat mag onbeperkt) want dat is ook niet goed. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10358935 Quote

  En vergeet niet dat in tegenstelling tot borstvoeding na een flesje koemelk de tanden nog gepoetst moeten worden. 


  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10358951 Quote

  Concrete antwoorden DPL, dank je. 
  Als hij aan de borst drinkt, drinkt hij wel meer dan 100 ml. Dus ik denk dat ik met een borstvoeding ’s ochtends en 1 keer kwark wel goed in de richting zit van die 300 ml. Dan kunnen we wel proberen of het zonder flesje ’s avonds lukt. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct