Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verdikking 6 Mm

 • Auteur
  Berichten
 • #10401869

  Beste mama’s,

  Momenteel bevind ik mij in een super onzekere periode waarvan ik nooit had verwacht dit mee te maken. Twee weken terug heb ik de termijnecho gehad. Hierop was naast een mooi gegroeid kindje, een kloppend hartje ook een cirkel (vliesje) om de baby te zien. De verloskundige gaf aan dat we het in de gaten moeten houden en heeft om die reden een extra echo ingepland. Deze was gister. De echo leek in eerste instantie goed, maar na beter kijken vermoedde de verloskundige een verdikking te zien. Om die reden heeft zij mij dezelfde dag nog doorgestuurd naar een echoscopist. Bij dat onderzoek was de verdikking om het negkje nog beter te zien. De verloskundige heeft de verdikking gemeten en kwam ongeveer op 6mm uit. 2,5mm is normaal. Ze gaf aan dat het in dit geval alle kanten op kan gaan. Het kan zo zijn dat het niks is en dat de verdikking zelf wegtrekt, maar het kan ook zijn dat het goed mis in en dat het kindje een ernstige afwijking heeft. Een tussenweg in deze is er niet. De verloskundige heeft mij ni doorverwezen naar het zieknhuis voor verder onderzoek.

  Zijn er meer ouders die dit hebben meegemaakt? En dat de verdikking 6 mm was?

  #10401959 Quote

  Wat naar dat je opeens dit nieuws kreeg tijdens de echo.

  Wij krijgen tijdens de termijnecho ook de horen dat er een verdikte nekplooi was te zien. Meteen doorgestuurd naar een academisch ziekenhuis de volgende dag waarbij de verdikte nekplooi inderdaad werd bevestigd (ruim 5mm). Hebben diezelfde dag een vlokkentest laten uitvoeren waarbij gelukkig geen chromosomen afwijking uit naar voren kwam. Het bleef toen spannend tot de 16 weken echo waarbij er een super uitgebreide GUO echo is uitgevoerd. Toen bleek de nekplooi volledig genormaliseerd te zijn. Super fijn nieuws natuurlijk en sindsdien zijn ook alle echo’s goed en kunnen we echt genieten. Maar die 5 weken in spanning waren echt verschrikkelijk.

  Wat al werd gezegd is dat het dus inderdaad alle kanten op kan gaan met een verdikte nekplooi. Je wordt sowieso keihard van je roze wolk afgegooid als je dit nieuws krijgt. Veel sterkte en hopelijk krijgen jullie snel meer duidelijkheid.

  #10402196 Quote

  Heel erg bedankt voor jouw reactie. Het feit dat jullie ook een forse verdikking hadden en het goed is gekomen geeft mij hoop. Ik probeer positief te blijven en te hopen dat alles goed komt. Soms heb ik de gedachte dat er een wonder moet plaatsvinden en denk ik bij mezelf, er zijn zoveel mensen die hier doorheen gaan. Waarom zou nou juist ik de persoon zijn die de dans ontspringt en dan zakt de moed weer in mijn schoenen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct