Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verflucht tips

 • Auteur
  Berichten

 • D Roosje
  Bijdrager
  #10416410

  Hi!

  Hoe lang is verlucht op waterbasis schadelijk?

  Vorige week woensdag is de woonkamer geverfd en wat meubels zijn gelakt. Alles met zo min mogelijk vluchtige stoffen dus op waterbasis. De ruimte is goed gelucht en wordt nog dagelijks geventileerd, maar toch blijft er een hele lichte lucht hangen. Nu zit ik er ook zonder raam open omdat het anders te koud wordt binnen voor mijn zoontje.

  Is het nog schadelijk als het al droog is? De houten meubels zijn niet eens binnen gelakt en hebben een aantal dagen in de schuur gestaan. 

  Nog tips tegen de lucht?


  StephW
  Bijdrager
  #10416455 Quote

  Is dat schadelijk? Ik zou me niet te druk maken als je zo goed hebt geventileerd en dat nog steeds waar mogelijk doet. Dat is volgens mij ook t enige dat je kan doen.


  Sam
  Bijdrager
  #10417125 Quote

  Verf op waterbasis zou niet schadelijk moeten zijn en zeker niet als het droog is. Toen ik bij een bouwmarkt op de verf afdeling werkte raadde wij altijd verf op waterbasis aan voor mensen met jonge kinderen of zwangere vrouwen. Het is de terpentine in olie gedragen verf die het schadelijk maakt en dat zit niet in watergedragen verf. Je hebt hoe dan ook nog goed geventileerd, wat altijd goed is bij schilderen dus het is ok nu hoor. Je zal verf wel kunnen blijven ruiken voor een poosje, maar het is niet schadelijk. 

  Geen zorgen meer maken! 

  Liefs Sam

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct