Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Verhoging Na Bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • Kriebelss
  Bijdrager
  #10144747

  op 30-11 ben ik bevallen van mn dochter in het ziekenhuis ivm meconiumhoudend vruchtwater. 5dagen hierna begon ik wat verhoging te krijgen tot 37,9 en had ik enorm stinkend bloedverlies. Mijn baarmoeder was nog niet ver gezakt en zat nog op navelhoogte. Op zaterdag 8dagen na de bevalling ben ik naar de HAP geweest en die gaf mij orale antibiotica mee zonder verder onderzoek zoals bloedafname ofzo. Hij had overlegd met de gynaecoloog en stelde de diagnose endometritis.. gedurende de week dat ik die AB heb gebruikt bleef mijn temperatuur (rectaal gemeten) schommelen tussen 37,5-38,2. Hierbij gebruikte ik ook 4x perdag paracetamol. Verder had ik geen andere klachten. Op donderdag, 5 dagen na start van AB, ben ik naar het ziekenhuis geweest omdat de verhoging aan bleef houden. Daar hebben ze mn urine gecheckt(geen bijzonderheden) en bloedafgenomen waaruit naar voren kwam dat erverhoogde infectiewaardes te zien zijn maar niet wetende of ze dalende of stijgende zijn.. ook hebben ze een vaginakweek afgenomen waarvan ik as woensdag de uitslag krijg.  Zaterdag middag mn laatste AB pil ingenomen en ben zondag gestopt ondanks de verhoging met paracetamol. Nu blijft mijn temperatuur schommelen tussen 37,3-38,1. Wel vaker een temperatuur onder de 37,5.. het gekke is als ik mn temperatuur in mn oor of oksel meet dan komt ie rond de 36,8-37 uit terwijl rectaal 38. Hoe kan dit? En weet iemand waarom die verhoging maar blijft?? er is verder geen echo gemaakt om te kijken voor een eventuele placentarest omdat ze dat niet verwachten…?!

  ik voel me verder goed en af en toe wat hoofdpijn maar dat kan ok door te weinig slaap komen. Bloedverlies stinkt niet meer(na 2dagen AB gebruik) en heb af en toe 2dagen geen bloedverlies meer en dan weer een dag wel.. ik word er een beetje moedeloos van. Wat zou het kunnen zijn?? 

  Ik heb trouwens ook een andere thermometer gebruikt rectaal en die geeft het zelfde aan…

  #10144780 Quote

  Ik had ook een tijd lang verhoging na de bevalling. Geen oorzaal gevonden. Had Ook meconium in vruchtwater. Er werd mij geadviseerd vrouwenmantelthee te drinken om eventuele stolsels nog los te krijgen.  Ik heb volle 6 weken gevloeid na bevalling.

  Bij een rectale meting heb je je precieze temperatuur. 

  Bij oor en oksel meting moet je 0.5 tot 1.0 graad bovenop de uitkomst erbij optellen. Dan zal je ongeveer op dezelfde temp uitkomen als met je rectaalmeting.

  Hopelijk ben je een beetje gerustgesteld en geniet van je kleine.


  Flowerevi
  Bijdrager
  #10144783 Quote

  Hoi ,

  Tempratuur rectaal meten is het meest nauwkeurig, als je onder de oksel meet dan moet je er 0,5 bij optellen. Bloedverlies kan nog wel een tijdje duren. Volgens mij maken ze pas een echo als je erg lang blijft na bloeden dat zou kunnen duiden op het achter blijven van placenta. Ik denk dat je het gewoon even in de gaten moet blijven houden en als je het niet vertrouwd terug naar de huisarts gaan. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen