Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verhuizen Doe Ik Hier Wel Goed Aan

 • Auteur
  Berichten

 • Nikki nikki
  Bijdrager
  #5729673

  Hoi!

  ik zal even kort vertellen wat er aan de hand is..

  ik ben 16+4 zwanger van ons eerste kindje… eind september gaan we haar ontmoeten 🙂

  nu woon ik al m’n hele leven in Amsterdam en mij moeder en mijn zus en mijn oma wonen ook allemaal bij mij in de buurt..

  sinds ik zwanger ben wil ik alleen maar verhuizen..

  mijn woning nu is het gewoon niet met een kleintje en om nu m’n huur woning op te gaan knappen zie ik niet zo zitten..

  mijn vriend heeft sinds een jaar een goed lopenden zaak en over ongeveer 3 jaar willen we wat gaan kopen..

  nu hebben we een te leuke woning gevonden in Landsmeer .

  alles is nieuw en we zullen de eerste bewoners zijn en dat allemaal voor 1000 euro per maand..

  hier in Amsterdam hebben we ook druk gezocht naar een nieuw huis maar het is simpelweg onbetaalbaar en 9 van de 10 keer een afgetrapt hok!

  Mn moeder en m’n zus zijn totaal niet blij dat ik juist nu met de komst van de kleine beslis op 15 min rijden met de auto van hun vandaan gaan wonen..

  ik zelf heb een auto m’n zus ook alleen m’n moeder niet..

  ze zijn bang dat ik me eenzaam ga voelen

  ergens snap ik t wel maar ik heb toch een auto ik kan alle kanten op ..

  al m’n vriendinnen hebben een auto..

  verder vind ik het niet eerlijk dat me zus zo boos doet want die werkt gewoon 4 dagen inde week dus het is ook niet zo dat ze iedere dag komt helpen en ze kan me toch gewoon komen opzoeken..

  ik vind het zelfs een beetje vervelend dat 15 minuten rijden een probleem moet zijn

  stellen m’n zus en m’n moeder zich aan of hebben ze gelijk en word ik straks een eenzame moeder die de hele dag alleen zit in Landsmeer ?!!


  Daantjes
  Bijdrager
  #5729687 Quote

  Ik denk dat het er vanaf hangt wat je gewend bent: mijn ouders wonen op 1,5 uur rijden afstand, me zus op een uur en broer op ruim een half uur…

  dus een kwartier klinkt als muziek in de oren voor mij. Aan de andere kant moet ik er niet aan denken zo dichtbij te wonen, beetje privacy :p

  in het begin was het voor mij ook wel even zoeken hoor, maar als ik nu zin heb om met me mams koffie te drinken dan rijden we na het eten heen en weer 🙂

  succes x


  Maaaaan
  Bijdrager
  #5729692 Quote

  Heey!

  Kan nog niet uit ervaring spreken, maar ik vind 15 minuten ook niet zoveel klinken.. woon zelf nu in hetzelfde dorp als mijn schoonouders en mijn moeder woont op 15 minuten rijden.

  Ik kan me wel indenken dat het voor je moeder wel wat vervelender is, gezien zij zelf geen auto heeft.

  Wij wilden in eerste instantie ook nog gaan verhuizen (hebben alleen geen geschikte woning gevonden, dus wachten nu eerst nog, gezien ik inmiddels in week 38 zit). Mijn schoonzus gaf alleen wel aan dat je in het begin wel echt veel hulp kunt gebruiken! Maar over hoe dat er dan uit zou moeten zien, ik heb geen idee..

  Zelf zie ik namelijk onaangekondigde bezoekjes van de schoonfamilie nog wel gebeuren en denk niet dat ik daar heel erg op zit te wachten.

  Weet niet hoe vrij je moeder en zus er nu in zijn om spontaan even langs te komen.? En zou een 15 minuutjes rijden dan echt zo’n extra belasting zijn?

  Mij denk persoonlijk dat het wel mee valt. Volg je gevoel en je eigen weg zou ik zo zeggen 😉


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #5729700 Quote

  Wij hebben eerlijk gezegd nooit hulp gevraagd van familie.. Ik had mijn man de eerste twee weken wel thuis, en na twee weken redde ik de verzorging zelf ook wel. Mijn ouders en schoonouders wonen ook zo’n 15 minuten met de auto en 35 minuten fietsen van ons vandaan. Ik ga er elke week met de trein (10 min+40 min lopen) heen en dat gaat prima. we eten ook regelmatig (een keer in de week) bij ouders of schoonouders, dus ze kunnen de kleine genoeg zien vind ik. En ik voel me niet eenzaam in m’n nieuwe dorpje. Ik heb er een cursus zwangerschapsgym gedaan en daar heb ik leuke meiden leren kennen.

  Mij bevalt het dus prima. En na 5 minuutjes in de auto valt m’n kleine ook in slaap, dan pikt ze nog net lekker wat slaap mee onderweg voordat ze door iedereen begroet wordt en dus mooi niet meer slaapt.


  melissa derky
  Bijdrager
  #5729726 Quote

  Als je gevoel zegt dat je wil verhuizen en je hebt een huis gevonden waar jullie de toekomst verder in zien zal ik er voor gaan. Ik snap de familie wel. Ze zijn gewend om je dicht bij hun te hebben maar voor hun is het misschien bezorgdheid voor het onbekende? Alhoewel ik de prijs wel veel vind … voor een goedlopend bedrijf van 1 jaar heb je niet veel zekerheid. Wij hebben 2 jaar terug een huis gekocht maar wonen in het oosten en is het wat goedkoper misschien speelt dat mee. Als jullie er de financiële middelen voor hebben en het voelt goed zal ik jullie gevoel volgen! De familie is op een kleine afstand. Het is zelf te fietsen voor je moeder… hebben jullie al een bezichtiging gedaan in het huis? Dat is veelzeggend.  Dan heb je het misschien makkelijker om een keuze te maken. Je hebt er een gevoel bij of niet namelijk. Succes 😉


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #5729911 Quote

  Ik zou zo’n keus persoonlijk pas na de geboorte maken. Dan weet je pas echt hoe het allemaal loopt. Als je gewend bent om dichtbij te wonen en overal lopend heen te kunnen dan zouden die autoritjes nog best tegen kunnen vallen. Hoe fijn is het om straks met de baby lekker met de wandelwagen naar je moeder te wandelen. Ik spreek uit ervaring, woon nu tijdelijk in een huurhuis op een afstand van iedereen dat ik de auto moet gebruiken en wat valt dat me tegen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct