Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verhuizing In Je Laatste Trimester Tips

 • Auteur
  Berichten

 • Marijke Jacobs
  Bijdrager
  #5721061

  Hallo dames,

  Dit is de eerste keer dat ik gebruik maak van een forum en ik ben dus niet helemaal zeker of ik het goed aanpak maar goed..

  Ik ben ruim 19 weken zwanger van ons eerste kindje en voel me hartstikke goed. Momenteel wonen we in een appartement dat qua vierkante meters best ruim is maar door de gekke indeling en bizar grote hal hebben we weinig nuttige ruimte. We wilden dus in de toekomst wel iets anders… alleen heeft het lot ons nu al een geweldig appartement in de schoot geworpen dat aan alle eisen voldoet (veel ruimte, erg nieuw, veel groen, 2 ruime balkons, goede school in de buurt etc), en ook nog in dezelfde gemeente.. kortom alles wat we wensen!

  Nu komt de maarrrr: ons huurcontract loop eind juni af en de mensen waar we het appartement van overnemen gaan ook dan pas eruit. Alleen ben ik dan een kleine maand voor mijn uitgerekende datum.

  We willen het heel graag alleen zie ik erg op tegen een verhuizing zo laat in mijn zwangerschap. Wie heeft ook zoiets meegemaakt en nog belangrijker; wie heeft er praktische tips om de verhuizing soepel te laten verlopen ook met het oog op babykamer op tijd klaar hebben?

   

  #5721136 Quote

  Hoii.. ik heb di net zo gehad, heb de hele zwangerschap tegelijk meegemaakt met een verbouwing, 4 weken voordat ik uitgerekend was gingen we oververhuizen, onze zoon is een week te vroeg geboren dus we zaten er net 3 weken. Ik von t prima gaan maar dat kwam ook doordat mijn zwangerschap soepel liep! Wel vond ik t belangrijk om 3 wkn voor de uitgerekende datum alles klaar te hebbem want dan mag het thuis geboren worden. Ik heb dus de eerste week dat we im ons nieuwe huis zaten alle kleertjes gewassen en alles klaargemaakt. Alle spullen had ik al vroeg in de zwangerschap aangeschaft zodat ik niet in het laatst nog heel druk werd;) hoop dat t bij jullie net zo soepel verloopt als bij ons:) groetjess


  karlijn123
  Bijdrager
  #5721146 Quote

  Hoi marijke,

  Wij hebben het afgelopem jaar zelf een huis gebouwd.. naja mijn man en ik alles uitgezocht.. ondertussen zijn we via ivf icsi zwanger geworden van een tweeling en komen ze binnen nu en 2weken!

  28 dec zijn wij over gegaan! Ik kon niks tillen etc maar heb veel lieve vrienden en fam die erg goed hebben geholpen! Niet alles staat op zijn ideale plek maar ach overleven we wel!

  Zorg ervoor dat je veel mensen hebt die je met overjuizen helpen en dags ervoor met inpakken! Laat je babyspullen allemaal dezelfde dag bezorgen bij niewe appartement! Als je genoeg mensenhebt kunnen ze alvast beginnen met in elkaar zetten van bedjes etc.  Van te voren alles gewassen hebben! Denk aan jezelf en speel controleur en geen monteur! (Ik weet het erg moeilijk)

  Heel veel succes

   


  Steph-Jezz
  Bijdrager
  #5721227 Quote

  Hier ook hetzelfde gehad.. 1 nov de sleutel gekregen van ons huis (waar echt heel veel moest gebeuren) en 18 dec uitgerekend en uiteindelijk is onze kleine op 7 dec geboren.. Ik mocht in de laatste weken helemaal niks ivm hoge bloeddruk. Je moet gewoon heel veel lieve mensen om je heen hebben die je overal mee helpen… Ik had op de verhuisdozen post-its gedaan met verschillende kleuren zodat iedereen wist naar welke kamer ze gebracht moesten worden en daar heb ik wel zelf zoveel mogelijk uitgepakt en ingedeeld:-) Je zou ook al in je oude huis de kleertjes etc kunnen wassen en goed verpakken zodat je daar ook niet meer over na hoeft te denken..

  En dan nog iets.. Onze kleine is nu precies 12 weekjes en die slaapt nog steeds op onze kamer dus je hoeft de babykamer ook niet heeeeeelemaal af te hebben.. 🙂

  Heel veel succes!


  cindy91
  Bijdrager
  #5722384 Quote

  Op je gemak al een beetje spullen inpakken en veel rust houden.
  Vraag aan bekenden/familie of zij willen helpen verhuizen.
  Ik ging verhuizen met 26 weken zwangerschap en heb zo weinig mogelijk gedaan want iedereen hielp mee.
  Wij hebben als eerste de babykamer in orde gemaakt en toen pas de rest in huis.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct