Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verjaardag en net zwanger, roken :(

 • Auteur
  Berichten
 • #10167015

  Ik heb even wat advies of ideeën nodig.

  Vrijdag heb ik een verjaardag van mn broer en daar roken ze dus binnen. Nu ben ik vandaag 5+2 zwanger en wil het pas vertellen na de 1e of 2de echo. Daarbij lijkt het me ook egoïstisch om op iemands verjaardag de aankondiging te doen. Mijn vriend gaat niet mee want die word morgen geopereerd.

  Ik vind het lullig om niet naar de verjaardag te gaan en daarbij hebben we over een paar weken weer een verjaardag van mn vriend zijn kant.

  Heeft iemand tips of hier ook ervaring mee?


  Kim-keertwee
  Bijdrager
  #10167016 Quote

  Als je het niet wil delen dan zou ik toch een excuus bedenken… Misschien dat je ziek bent? En dan gewoon een paar dagen later apart komen voor zijn verjaardag?

  #10167017 Quote

  Dat voelt zo lullig en als ik een paar dagen later kom rookt hij alsnog hihi


  Jassiemaria
  Bijdrager
  #10167020 Quote

  Ik zou het gewoon eerlijk vertellen. Mocht je zwangerschap misschien mis gaan, vertel je het ook. Wij hebben het ook met 5 weken verteld aan familie. De rest kwam pas na 12 weken. Zo kan iedereen er rekening mee houden. Vind roken bij mensen die niet roken erg egoïstisch trouwens.. Maargoed. Ik zou het eerlijk vertellen! 

  En gefeliciteerd natuurlijk met je zwangerschap! Liefs 

  #10167038 Quote

  @Jassiemaria

  Dankjewel😊

  Ja ik vind het ook niet fijn buiten mn zwangerschap om maja.

  Ik maak me ook wel wat zorgen dat mn schoonvader helemaal niet stopt met binnen roken zelfs al zou hij het weten. Hij is nogal star. Zoals meer van mijn schoonfamilie, beetje ouderwets…

  Ja misschien is dat dan de eenigste optie

  #10167059 Quote

  Als je vriend morgen geopereerd wordt… Vind ik wel een legitiem excuus om niet op een verjaardag te komen! En als hij -je broer- het niet begrijpt dan doet hij dat wel als je hem verteld dat je zwanger bent (op een door jou uitgekozen moment). 

  Jammer, de starre houding van je schoonfamilie. Maar misschien valt het allemaal wel mee! Uitgaan van het positieve 😊

  Voorspoedige zwangerschap gewenst!! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Anemoontje
  Bijdrager
  #10167235 Quote

  Bij mijn ouders wordt er ook gerookt ik probeer er gewoon niet te vaak te komen en als ik er ben hooguit 1 uurtje bijvoorbeeld. Ik vraag mij ook af hoeveel schade het heeft als jij daar bijvoorbeeld staat een uurtje en wat afstand houdt van de rokende?

  #10167272 Quote

  @Anemoontje

   

  Ik weet wel heel erg zeker dat meeroken schadelijk is, zeker de 1e 12 weken als de placenta word gevormd. 

  Een uurtje in de rook gun ik mijn ongeboren baby niet. Wow.


  BOTW
  Bijdrager
  #10167325 Quote

  Ik zou zeggen: Gewoon niet gaan! Waarom schuldig voelen? Je kan achteraf het altijd verklaren. Ik zelf heb nooit gerookt, en ken eigenlijks ook niemand die binnen rookt (gelukkig)..ik zou het in elk geval niet aandurven, je rookt toch mee! 

  Ik heb laatste keer een aantal verjaardagen afgezegt, gewoon omdat ik even geen zin had, omdat we hele drukke weekenden hadden, Of ‘s avonds echt te moe ben, en mijn man bijv niet voor mij eerder naar huis moest, ben toen lekker thuis gebleven en mijn man kwam ‘s nachts thuis en had het erg leuk gehad, en ik sliep om 21:30u al 😉 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct