Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verjaardag Of Goedkopere Vakantie

 • Auteur
  Berichten

 • HelloHelloYellow
  Bijdrager
  #10555162

  De stiefvader van mijn man geeft dit jaar een feestje voor mijn schoonmoeder. Zij is daarvan op de hoogte en heeft ons de datum door gegeven.

  De datum is precies de eerste dag dat het hoogseizoen begint, en wij willen eigenlijk een week eerder op vakantie (meteen wanneer man vrij heeft die in onderwijs werkt) zodat we goedkoper kunnen gaan en meer keuze hebben. Dit scheelt soms een paar honderd euro per persoon. Omdat we met een baby gaan van nog geen jaar is de keuze al beperkt.

  Man vind het alleen sneu om niet naar de verjaardag van zijn moeder te gaan en lijkt wél bereid te zijn om meer uit te geven. Ik vind het gewoon zonde van het geld en heb voorgesteld om apart iets leuks met zijn moeder te doen. Wat zouden jullie doen in deze situatie? Ik kan al niet geweldig overweg met mijn schoonmoeder, wat ook niet helpt in de situatie.


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10555168 Quote

  Op vakantie 👌 of overleggen met je schoonvader of het een weekje later kan ☺️ en gewoon vertellen wat je dilemma is en dat het echt heel veel geld scheelt 🤷

  #10555190 Quote

  Verjaardag, geen twijfel. Maar ik ben een familiemens.


  Sopi
  Bijdrager
  #10555210 Quote

  Ik zou er niet voor thuisblijven en een andere keer langsgaan voor de verjaardag

  #10555212 Quote

  Ik denk dan altijd: ach, het is maar een verjaardag. Volgend jaar is ze weer jarig toch? 

  Dan maar een keertje zonder jullie. Of ga een andere keer langs.
  Vooral als je toch al niet zo dik bent met je schoonmoeder…  kun je er geen leugentje om bestwil van maken en zeggen dat jullie al geboekt hebben?

  #10555232 Quote

  Ik zou het gewoon open bespreken met je schoonouders. Vragen of de verjaardag een weekje later kan. Ik zou zelf niet m’n vakantie omboeken vanwege een verjaardag. Mijn relatie met schoonmoeder is goed en zou dit begrijpen als het zoveel geld uitmaakt. Al zou ze het natuurlijk jammer vinden. Een etentje of ander uitje kan apart met haar en je gezin gepland worden

  Lees ook: Relatie na de geboorte van je kind

  BibiWa
  Bijdrager
  #10555260 Quote

  Vakantie. Honderden euro’s meer uitgeven alleen maar vanwege een verjaardag. Als je schoonfamilie dat wel wenst is dat onredelijk.


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10555281 Quote

  Is het een speciale verjaardag? Dat ze 50 wordt ofzo. Dan zou ik het overwegen de plannen te wijzigen. Anders zou ik zeker geen bak extra geld uit gaan geven hoor. Ik neem aan dat een volwassen vrouw daar ook geen probleem van maakt, dat je niet op haar verjaardag komt

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct