Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verjaardagsfeest Na Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten
 • #10207643

  Dag allemaal, 

  Over twee weken word ik ingeleid. Nu kregen we een uitnodiging van mensen die dichtbij ons staan voor een 65ste verjaardagsfeest net twee weken na de bevalling.

  Het feest is op een uur rijden enkele reis met de auto. 

  Is dit reëel? Of eigenlijk onbegonnen werk? Mijn man denkt dat het makkelijk kan maar ik denk er de mijne van 😂


  Stormgirl
  Bijdrager
  #10207647 Quote

  dat zal heel erg liggen aan hoe je bevalling verloopt en hoe je daarna herstelt. 

  Sommige kunnen dat. Ik had t niet gelukt alvast. Denk dat de kans groter is dat t niet gaat als wel.


  Fleurol
  Bijdrager
  #10207651 Quote

  Je man hoeft dan ook niet te bevallen en te herstellen. Ik zelf zou dit dan ook echt niet doen. Zou er niet eens over peinzen haha

  #10207652 Quote

  Lijkt me heel moeilijk ik te schatten nu. Zowel voor jou/jullie als of julie dit willen qua prikkels voor jullie kleintje. Ik zou het nu nog niet beslissen en pas dan kijken wat haalbaar is. 

  #10207656 Quote

  Dank voor de reacties. Ik vond het zelf nogal optimistisch gedacht maar het werd niet echt in dank afgenomen. Helaas hebben we al een ander belangrijk feest van hun moeten missen vanwege zwangerschaps complicaties en nu voelde ik me echt een aansteller toen ik zei dat ik het wel heel kort na de zwangerschap vond. 

  #10207660 Quote

  Het ligt idd van je bevalling en herstel af.

   

  je mag volgens de “richtlijnen” de eerste paar dagen sowieso niet naar buiten. Om een week daarop gelijk naar een feest te gaan zou ik niet doen. 

   

  Ik had een goeie bevalling van mijn zoontje paar jaar geleden, waar ik niets aan over gehouden heb, maar voor mij heeft t ook een paar weken geduurd voor ik fatsoenlijk ergens heen ging. Ook ivm vloeie

  Lees ook: De kraamweek: wat kun je verwachten?

  Ninel
  Bijdrager
  #10207674 Quote

  Ik denk ook dat je dit pas tegen die tijd kan zeggen. Wij zijn 2 weken na bevalling naar oma van mijn vriend geweest wat ongeveer uur en kwartier rijden is. Ik vond het vermoeiend, maar verder wel te doen maar heb ook een (naar mijn idee) best makkelijke bevalling gehad. Mijn schoonzus was er bijvoorbeeld erg verbaasd over toen ze het hoorde en zei dat zij het niet gedaan/gelukt zou hebben na haar bevalling. Denk dat het dus echt dan pas te zeggen is als je weet hoe bevalling gegaan is en hoe je hersteld.


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #10207679 Quote

  Het ligt inderdaad aan je bevalling je mag indd na je bevalling zoizo een pas een week later de straat op..

  ik was mega ingeknipt en ik redde het net tot het einde van de straat.

  ik zou ook even na gaan of je wel zin hebt in al die mensen die toch je kindje willen aanraken evt harde muziek 

  vind het een beetje ziellig ook voor je kindje als hij/zij zo snel na de geboorte in zo een drukke omgeving terecht komt maar goed ik zie dit nu ook echt voor me als een “feest” met harde muziek en veel mensen 


  JomieJW
  Bijdrager
  #10207680 Quote

  Ik denk dat je er zelf heel realistisch in staat, als ik dat zo lees. Ik moest er twee weken na mijn bevalling niet aan denken om een uur in de auto te zitten en dan nog een paar uur naar een druk feest te gaan met een pasgeboren baby. Want je blijft toch wel iets langer dan maar een half uurtje, anders is het zonde van de reistijd.. en ik heb echt een voorspoedige bevalling én herstel gehad. Het is echt nog wel beurs daar beneden (dus een uur stil zitten in de auto is pittig), je vloeit nog, je baby krijgt erg veel prikkels. Is het niet een mogelijkheid dat je man alleen gaat? Ik snap je dilemma, maar ik vind het vooral kortzichtig van de feestgevers dat ze een mening over jouw herstel hebben. Doe wat goed voor jou voelt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct