Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verkorte baarmoederhals

 • Auteur
  Berichten

 • MiniMin
  Bijdrager
  #10222671

  hoii ,

  In een maand tijd is mijn baarmoedermond van 4cm baar 2,3 cm gegaan. Ik ben mij rot geschrokken omdat ze begonnen over eventuele vroeg geboorte. Ik heb de hele dag onderzoeken gehad en moet morgen weer terug komen. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik ben toch wel heel ongerust merk ik.. 

  32 + 4 weken zwanger

   


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10222675 Quote

  Bij mijn ziekenhuis vinden ze tot 2 cm acceptabel en al helemaal met 32 weken. Schijnt een behoorlijk verschil te zitten in ziekenhuizen en artsen qua acceptabel. 


  Famkeh
  Bijdrager
  #10222703 Quote

  Bij mijn 1e zwangerschap had ik ook een verkorte baarmoederhals, op het laatst halve dagen gewerkt en smiddags erg rustig aan doen. Mijn zoon is uiteindelijk met 37/0 geboren, helemaal gezond!

  Bij de 2e zwangerschap werd weer iedere keer gezegd dat ik een risico had op vroeggeboorte, maar de baarmoederhals werd dit keer amper korter en ben uiteindelijk met 41.5 week ingeleid 🙂

  Even een stapje terug doen en niet te veel zorgen maken, stress schijnt ook een invloed te kunnen hebben op het verkorten.


  IngeG
  Bijdrager
  #10223068 Quote

  Met 31 weken is bij mij een verkorte baarmoederhals vastgesteld van 1cm, Dit werd ontdekt doordat ik vroegtijdig met weeën naar het ziekenhuis ben gegaan! Ik ben zwanger van een tweeling

  Momenteel zitten we alweer op 35 weken! 

  Ik heb het advies gekregen om rustig aan te doen, en zolang ik geen harde buiken krijg of deze harde buiken in rust weer weggaan er geen reden is om niet iets te ondernemen! Dus rustig aan ben ik weer van alles gaan doen en tot nu gaat het heel goed! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct