Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verlenging lockdown, geslachts echo

 • Auteur
  Berichten

 • LoveK
  Bijdrager
  #10394971

  Hallo alle,

  Zoals jullie misschien de nieuwe persconforentie hebben gezien… wordt hij verlengd tot 9 feb 2021. Op 3 februari 2021 heb ik de geslachts echo staan… deze gaat dus denk ik niet door helaas.

  Kan je dan (ik ben dan 15 weken) wel zien wat het wordt? Met een gewone echo?

  Of is dat lastig?

  Liefsssss

  #10394980 Quote

  Zover ik weet zijn verloskundige praktijken gewoon geopend. Wel beperkt tot partner alleen mee bij de echos en verder telefonisch of alleen gesprekken. Ook is rond de 15 weken niet specifiek een geslachtsecho maar gewoon een termijn echo, controle groei enz. Ze kunnen het dan soms wel zien al. Mochten ze je dan zeggen wat ze denken dan doen ze dat altijd onder voorbehoud; meestal is de 20 weken echo (de uitgebreide controle in het ziekenhuis) de doorslaggever. Ik zou even bellen morgen, dan weet je het zeker dat het doorgaat. Have fun 🍀🍀


  Lewis
  Bijdrager
  #10394992 Quote

  Wij hebben een geslachtsbepaling met 14 weken gedaan. Het was duidelijk zichtbaar. Maar ik heb wel een slag om de arm gehouden tot de 20 weken echo. 

  Niet noodzakelijke echo’s zullen wel weer wegvallen. Maar je kan opnieuw afspreken indien de lockdown over 3,5 week wel eindigt. Anders zit er denk ik niet veel anders op dan wachten tot 20 weken. Wat een geduld moet je dan opbrengen zeg, vond ik destijds al lastig en toen was er geen lockdown of corona. 


  Roxxx
  Bijdrager
  #10395012 Quote

  Hoi,

  Wij hebben bij onze verloskundige gisteren gewoon de geslachtsecho gehad.


  StephW
  Bijdrager
  #10395094 Quote

  Vaak gaan pretechos niet door, maar als je een normale echo hebt met 15 wk is het op zich zichtbaar, al moet de praktijk wel goede apparatuur hebben. Mijn echoscopiste zag t duidelijk met 14.1, dat was n pretecho maar bij onze vaste echoscopiste.

  #10395112 Quote

  Waarom zou je dan een medische echo bij 15 weken krijgen? 
  De termijnecho is meestal bij 11/12 weken en dan heb je pas de 20 weken echo. 

  ik had volgende week een geslachtsbepaling echo staan, maar die gaat niet door. 
  dus helaas wachten tot de 20 weken echo…

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MirMirrie
  Bijdrager
  #10395172 Quote

  Ik heb aankomende maandag de geslachtsbepaling echo bij ‘pearls of eden’ in Almere. Die praktijk is gelukkig gewoon open! Dus daar zou je het eventueel kunnen proberen als je niet wil wachten tot de 20 weken echo. 


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10395284 Quote

  Ik heb bij de controle op 15 weken gevraagd of ze wilden kijken of ze het geslacht konden zien, was prima te zien hoor! 🙂 


  Steeefjuh
  Bijdrager
  #10395393 Quote

  Bij mij deed ze dat dus niet (toevallig een echo omdat dat makkelijker was dan de doppler, maar ze wilde er niet naar kijken).

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct