Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verloskundige

 • Auteur
  Berichten

 • BecenDavid
  Bijdrager
  #10177849

  Hoi dames

  er is niets aan de hand maar ik was gewoon benieuwd wat er bij jullie al is gedaan! Ik ben 10 weken zwanger en heb deze week mijn tweede gesprek bij de verloskundige. Ik ben erg benieuwd wat ze allemaal gaan doen. Ze maken geen echo’s bij de praktijk waar ik zit en daarvoor ga ik naar een centrum. Mijn moeder vertelde me dat zij bij de tweede afspraak al gewogen werd en dat ze met de Doppler gingen zoeken naar mijn hartje. Ook werd de baarmoeder gemeten door middel van voelen. Was dit bij jullie ook zo? 😌


  TS
  Bijdrager
  #10177858 Quote

  Ik ben nu 20 weken en nog niet gewogen (behoorlijk overgewicht) elke afspraak wacht ik er weer op haha. Ik denk morgen wel. Dit zal echt afhankelijk zijn van de praktijk. Bij ons wordt meer waarde gehecht aan bijv. Bloeduitslagen, echos en hartje luisteren.

  Meestal wordt het hartje rond week 13 geluisterd. Vroeger was de eeerste afspraak pas rond de 12 weken en de tweede dus al echt wat later. Dan kun je het hartje dus goed luisteren nu is de eerste afpraak al rond de 8 weken.

  Ik krijg groeiechos pas vanaf week 24. Een vriendin van mij heeft dat ook. Het kan zijn dat ze bij jou eerder san de baarmoeder gaan voelen.

  Deze vragen kun je overigens het beste bij je verloskundige neerleggen.

  #10177861 Quote

  Ik ben nu 25 wkn zwanger. 

  Bij elke controle word mijn bloeddruk gemeten, word ik gewogen, voelt ze hoe groot m’n baarmoeder is (gewoon door op je buik te drukken) en luisteren we naar het hartje. 

  Ook krijg ik info over wat op dat moment van belang is (kinkhoest vaccinatie bijvoorbeeld) 

  Veel plezier en geniet ervan. Niks spannends aan 🙂


  Felyar
  Bijdrager
  #10177867 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap!

  De eerste afspraak hadden wij bij 8 weken zwangerschap. Toen keken ze of het hartje klopte en daarna kregen we een intake met allemaal vragen over onze eigen gezondheid etc.

  2 weken later hadden we de 2e afspraak, dit was de termijnecho. We kregen toen alleen een echo om te kijken hoe ver ik echt was. 

  Bij de afspraken daarna werd er steeds naar het hartje geluisterd dmv een doppler, mijn bloeddruk werd gemeten en de baarmoeder en ligging van baby werd op den duur gecheckt. Dit werd allemaal met de hand gedaan idd. Ook was er ruimte voor vragen en eventueel voorlichting. 

  Gewicht werd nooit naar gekeken bij mij, maar volgens mij kon je dat wel aangeven dat je dat graag wilde. 

  Met 30 week hadden we ook nog een groei echo om alles nog even goed te bekijken. 


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10177876 Quote

  Dankjewel!

  Ja die echo’s heb ik ook al gehad! Alleen dat is apart van mijn verloskundige! Ik ben erg benieuwd of ze naar het hartje gaan luisteren 😌 zou leuk zijn 


  M aria
  Bijdrager
  #10177894 Quote

  Bij de praktijk waarbij ik zat kreeg je bij de eerste afspraak al een echo (rond de 6-7 weken), tweede afspraak ook een echo (rond de 10-11 weken), daarna pas weer met 20weken een echo en dan tegen t einde weer een groei/liggingsecho.

  Tijdens de andere afspraken was het bloeddruk meten, baarmoeder, ligging, hartje luisteren. Wegen mocht je thuis doen of bij hen, maar werd wel elke afspraak naar gevraagd.

  En verder werden de onderwerpen behandeld die op dat moment van belang waren. Ook moet je in het begin nog een keer bloed laten prikken en als je over de helft bent ook nog een keer.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10177909 Quote

  Voor de 12 weken luisteren ze niet met een Doppler naar het hartje. Ik ben nooit gewogen ondanks mijn overgewicht. Altijd bloeddruk, na 12 weken hartje luisteren en ligging van de baarmoeder bepalen. 


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10177941 Quote

  Ooh oké! Nou ik heb er zin in en ben benieuwd 😌


  Elln
  Bijdrager
  #10177946 Quote

  Eerste afspraak had ik met 8 weken. Een intake gesprek waarbij mijn bloeddruk en gewicht genoteerd zijn en een echo om te kijken of het vruchtje op de goede plek zat. 

   

  Daarna de termijnecho met 11-12 weken. 

  Vanaf week 14 gingen ze luisteren naar t hartje met de doppler en bij elke controle werd ik gewogen en bloeddruk op gemeten.

  vanaf week 16 zoiets gingen ze ook voelen aan mijn buik hoe je baarmoeder groeit en eventueel ligging van je kindje.

   

  valt me op dat veel van jullie nog een groei echo krijgen. 

  Ik ben nu 40+2 , morgen weer controle en hopelijk de laatste .. het mag wel is komen vind ik 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct