Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vernoemen Of Niet

 • Auteur
  Berichten
 • #10217048

  Hallo!

  Wij zijn beland in een discussie met mijn schoonouders over de naam van onze zoon. We zijn erg open over de naam, vertellen die gewoon aan onze vrienden en ouders, alleen de tweede naam die wij bedacht hebben houden we nog even voor onszelf tot de kleine geboren is.

  Nu is het zo dat mijn schoonouders wellicht iets traditioneler zijn dan ik en mijn vriend, maar in ieder geval verwachten zij dat we onze zoon toch op zijn minst in de tweede of derde naam vernoemen naar iemand van de familie van mijn vriend. Dit zou dan zijn vader zijn, of zijn opa ofzo. Ze vinden dat het, met name bij een eerstgeboren zoon, ‘hoort’ dat er een familielid in verwerkt is zodat hij ‘weet waar hij vandaan komt’.

  Ik deel deze mening niet, maar kom zelf uit een niet traditioneel gezin dus ik weet niet goed of ik dit nou verkeerd zie of niet. Wij willen namelijk eigenlijk gewoon twee namen doen, waarvan de eerste dus bekend is en de tweede voor onszelf wel een soort betekenis heeft maar die kent verder niemand. Maar dus geen vernoeming of iets. Nu geven zij aan dat ze wel beledigd zullen zijn als we dit niet doen. Wat zouden jullie doen?


  Fleurol
  Bijdrager
  #10217049 Quote

  Laat ze maar lekker beledigd zijn. Het is jullie keuze en niet die van hen. Komen ze wel overheen. 


  Kim-keertwee
  Bijdrager
  #10217055 Quote

  Wat IC J zegt. Het is toch echt júllie kind. Niet die van hun. Hoe jullie je baby noemen is 200% jullie eigen keuze. Misschien zullen ze even mopperen, maar daar komen ze inderdaad ook wel overheen. Echt niks van aantrekken!!

  #10217057 Quote

  Dank jullie voor jullie reacties! In eerste instantie dacht ik er dus ook zo over (nog steeds hoor), alleen ineens begon ik te twijfelen of ik niet een hele belangrijke etiquette regel negeerde ofzo. Maargoed, zie je ik ben niet gek haha.


  liesforum
  Bijdrager
  #10217058 Quote

  Jeetje ik vind het best heftig dat ze dat zo uitspreken! Het klinkt een beetje manupulatief om al te zeggen we voelen ons anders beledigd. Ze hebben nu voor elkaar dat je gaat twijfelen.

  Blijf vooral bij jullie zelf en wat jullie wil. Het is jullie zoontje. 

   


  StephW
  Bijdrager
  #10217061 Quote

  Eens. Jammer dat die druk op je wordt gelegd. Maar ze komen er na een eerste teleurstelling vast wel overheen idd. Dat zij vernoemen belangrijk vinden betekent niet dat jullie dat ook moeten vinden.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Naniene
  Bijdrager
  #10217077 Quote

  Niet doen als je dat zelf niet wilt!

  Wij gaan vernoemen in de eerste naam (niet direct dezelfde naam). Mijn ouders verwachten dit zeker weten niet dus ben benieuwd hoe zij reageren. Precies omgekeerde situatie dus hier. 


  Ellonor
  Bijdrager
  #10217086 Quote

  Zeker niet doen als je er zelf niet achter staat! Mijn neefje is ook niet vernoemd naar zijn opa, maar als wij een jongetje zouden krijgen zouden wij dat wel doen. Maar dat heeft er puur mee te maken dat mijn vader en de vader van mijn vriend dezelfde naam hebben. Meteen twee vliegen in een klap en dat vinden we grappig 😉 Tijden veranderen, vroeger werd je gewoon letterlijk vernoemd naar een oom of tante. Is nu ook niet meer het geval. Ze moeten zich er maar bij neerleggen.


  JomieJW
  Bijdrager
  #10217089 Quote

  Ik zou het echt niet doen als je het niet wilt. Wij hebben onze zoon wel vernoemd: zijn tweede naam is de voornaam van mijn vader. Heeft ook wel een hele andere reden, mijn vader is namelijk overleden en dus vond ik het belangrijk om hem op één of andere manier nog deel te laten uitmaken van ons gezin. Ons tweede kindje krijgt ook een tweede naam, omdat we het anders niet eerlijk vinden, maar die tweede naam wordt geen directe vernoeming. Bij ons snapt gelukkig iedereen dat we ervoor gekozen hebben om mijn vader wel mee te nemen, maar ja, dat is ook wel een heftige reden. Ik zou me echt niet druk maken om wat je schoonouders zeggen, het is JULLIE kind (zoals anderen ook al zeggen) en jullie moeten erachter staan. Ik vind die druk vanuit schoonouders en andere mensen echt onzin, dat doen jullie toch ook niet bij hen? 😉 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct