Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Vernoemingen

 • Auteur
  Berichten
 • #10312349

  Weer een vraagje van mij.. sommige dingen kan ik niet echt met anderen overleggen dus vind het fijn om jullie mening of ervaring te horen.  

  #10312351 Quote

  Ps. Ik vind als je voor twee of drie namen gaat het juist normaler dat dit vernoemingen zijn dan een zomaar andere naam. Dat heb ik nooit zo begrepen. Want waar staat die 2e of 3e naam dan voor, kon je daar niet tussen kiezen? Maar dat is mijn mening hoor. 

  dus ik zou het zeker doen! 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10312355 Quote

  Wij hebben onze dochter vernoemd naar onze beide moeders. Die namen hebben we wel iets door elkaar gegooid om er 1 naam van te maken omdat ik 3 namen te veel van het goede vond. 

  En daarbij vond ik dat traditioneel gezien de naam van mijn moeder als eerst moest komen. Van Elisabeth en Annejentje hebben we Annelies gemaakt. Dit zijn trouwens de doopnamen van onze moeders… dus een subtiele hint. 

  #10312367 Quote

  Ik zou het zeker doen hoor als je het een mooie naam vindt ook en het idee ook mooi vindt. Wij hebben het niet gedaan, maar dat heeft meer met de namen van mijn vader en schoonvader te maken, in combinatie met de naam die we onze zoon sowieso wilden geven als eerste naam. 

  Of je de naam van je schoonvader er ook bij doet moet je denk ik even zelf beslissen, als je het mooi vindt, waarom niet? Ik zou het persoonlijk teveel vinden en iets hebben van bij een eventuele volgende is er dan nog iets over (mocht het dan een meisje worden kun je dan de schoonmoeder doen bijv), maar dat is hoe ik ernaar kijk en ken genoeg mensen die dat niet zouden hebben. Zou het in ieder geval niet alléén maar doen omdat je het idee hebt je schoonvader anders “achter te stellen” (niet dat ik perse dat idee krijg van je verhaal, maar ik zeg het maar even).

  #10312380 Quote

  Bedankt voor de tips en het meedenken! 

  #10312414 Quote

  Ik heb 2 dochters en deze zijn allebei naar 1 oma vernoemd. De ene oma heet Ina, daar hebben we Catherina van gemaakt. De andere oma heet Elizabeth. Mijn dochters hebben hun roepnaam als eerste naam en dan Catherina/Elizabeth als 2e naam. 

  Je kan natuurlijk prima je kindje naar beide opa’s vernoemen, maar denk er wel over na dat als er ooit in de toekomst misschien nog een keer een zoon komt, waar vernoem je die dan naar? 

  Ik ben achteraf heel blij dat ik mijn oudste dochter naar 1 oma vernoemd heb, zo kon ik de tweede mooi naar de andere oma vernoemen. Ik zou het gek vinden als de oudste vernoemd zou worden naar beide oma’s en dat de tweede het dan maar moet doen met een naam van een tante ofzo…

  Snap je? Dus tuurlijk kan het, maar denk ook alvast na over de toekomst! 😉

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10312415 Quote

  En ik vind SM niet persé gelijk een opvallend gekke naam, ik denk niet dat iemand dat opvalt eigenlijk… 

  #10312416 Quote

  En ik vind SM niet persé gelijk een opvallend gekke naam, ik denk niet dat iemand dat opvalt eigenlijk… 


  TJF
  Bijdrager
  #10312420 Quote

  Ik snap je zorgen over SM. Mijn dochter heeft LG. Achternaam. Niet heel raar, maar wel natuurlijk een merknaam. Toch geen spijt van, het was nog niemand opgevallen. SM vind ik ook nog wel meevallen ten opzichte van GVD, KAK ect dus ik zou het gewoon doen als ik jullie was. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen