Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verschil In Groei Tweeling Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • Junidochter
  Bijdrager
  #10133013

  Hoi,

  Vandaag onze eerste echo gehad bij een zwangerschap van iets meer dan 8 weken. En we zagen twee vruchtzakjes met twee hartjes die kloppen!! Ben nog overdonderd! Echter lijkt een kindje een week achter te lopen qua groei en is het vruchtzakjes kleiner, wat prognostisch ongunstig is. Het andere kindje loopt ‘op schema’. Zowel bij de uitwendige als inwendige echo helaas geen mooie echobeelden kunnen verkrijgen waardoor de verloskundige geen uitspraken kan doen. We kunnen gelukkig morgen al terecht bij de gynaecoloog.

  Ik ben benieuwd of er meer dames zijn die hier ervaring mee hebben?

  #10133030 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Probeer je niet te veel zorgen te maken. Neem aan dat ze de kindjes nu gemeten hebben? Als ze er qua lengte net 1mm naast zitten, dan maakt dat al een enorm verschil. Rustig afwachten wat de gyn zegt. Met 12 weken kunnen ze beter meten. Hier ligt er een kindje telkens een beetje verstopt, waardoor de echo’s ook niet altijd duidelijk zijn.


  Junidochter
  Bijdrager
  #10133295 Quote

  Ook bij de gyn 1 week verschil en duidelijk minder vruchtwater. Wel een hartje dat goed klopt! Het kan alle kanten nog op. 3 december nieuwe echo. Geduld dus….

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct