Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Versnelde schildklierfunctie na bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #10181521

  lieve mede-mama’s,

  de periode na mijn tweede bevalling heb ik een lastige tijd gehad. 2de dag na de bevalling extreme nervositeit, angstklachten en hierdoor neerslachtig. Bij de psyc geweest welke aangaf dat het een gevolg van heftige bevalling, hormonen en slaapgebrek. Is de loop van de maanden ging het ook weer beter. 

  Twee weken geleden was dit gevoel er ineens weer. Extreme nervositeit en hierdoor veel angst, angst om iets te krijgen. Dit samen met een snelle hartslag en het erg warm hebben. Klinkt volledig mentaal natuurlijk.. naar de HA met de vraag of het iets lichamelijks kan zijn. Uit bloedonderzoek bleek een versnelde schildklier functie. Iets wat deze klachten goed kan verklaren. Ik ben gestart met Metoprolol om die nervositeit wat tegen te gaan. Verder voor nu geen medicatie, het eerste jaar na de bevalling mag dit nog afwijkend zijn. Ik voel me nog steeds niet helemaal de oude, weten wat deze klachten veroorzaakt stelt alleen al gerust gelukkig! 

  Zijn er moeders met deze zelfde ervaring? Hoe is het verloop bij jullie geweest? Nam de TSH af? Ik moet over 4 weken weer prikken. In dezelfde week dat mijn zoon trouwens 1 jaar wordt. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct