Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verstandskies laten trekken terwijl je misschien zwanger bent

 • Auteur
  Berichten

 • Dori Anne
  Bijdrager
  #10374490

  Hee hee, 

  Mijn NOD was gister en mijn test was zowel gister als vandaag negatief, maar ik ben nog niet ongesteld. De kans bestaat dat ik (hopelijk) zwanger ben. Morgen wordt mijn verstandskies verwijderd. Moet ik tegen mijn tandarts zeggen dat ik mogelijk zwanger ben? 

  Heeft iemand hier ervaring mee?


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10374491 Quote

  Volgens mij kan dit geen kwaad hoor. Juist tijdens een zwangerschap spelen verstandskiezen vaak op. Ik ken meerdere mensen die ze hebben moeten laten trekken. Als je zo pril zwanger bent, is er nog geen bloedband met de embryo en komen stoffen dus niet via jou bij het kindje. Dat is pas vanaf zes weken het geval. Mogelijk dat je alleen paracetamol mag gebruiken en geen ibuprofen.


  Feyre
  Bijdrager
  #10374502 Quote

  Dit kan gewoon inderdaad. Ik heb in mijn zwangerachap een flinke tandvlees behandeling gehad met verdoving. Dit kan verder niet kwaad voot je (eventuele) kindje


  Dori Anne
  Bijdrager
  #10374529 Quote

  Thanks Tulipaa en Feyre!

  Eventuele röntgenfoto’s mogen wel of niet gemaakt worden? 

   

   


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10374587 Quote

  https://www.24baby.nl/zwanger/gezondheid/rontgenonderzoek-zwanger/ 

  Via deze link vind je meer informatie. Aangezien je kaak een heel eind van de baarmoeder vandaan zit, zal het weinig kwaad kunnen, maar mijn eigen tandarts heeft bewust geen foto’s gemaakt toen ik zwanger was. Dat was echter voor een check op gaatjes (dus niet noodzakelijk of urgent), bij het trekken van een verstandskies ligt dat mogelijk anders.


  Feyre
  Bijdrager
  #10374601 Quote

  Dori Anne mijn tandarts nam het zekere voor onzekere en wou het tijdens de zwangerschap niet doen. maar opzich zou het moeten kunnen

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10374610 Quote

  Mijn tandarts maakte tijdens mijn zwangerschap ook geen rontgenfoto’s. Ik zou het wel aangeven bij de tandarts, voor de zekerheid. Ik ga trouwens na mijn zwangerschap ineens best veel gaatjes in mijn gebit. Schijnt erbij te horen!  

  #10374613 Quote

  Ik zou even van tevoren bellen, ze moeten dan waarschijnlijk een andere verdoving gebruiken. Zoiets uitstellen is waarschijnlijk ook geen mogelijkheid toch? Dan kun je weer ernstigere problemen krijgen! 


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10374623 Quote

  Er is een hele tijd geleden een andere topic geweest over het maken van röntgenfoto’s bij de tandarts. Een tandartsassistente heeft toen ook gereageerd en gaf aan dat het absoluut geen kwaad kan. Maar kan me goed voorstellen dat ze geen foto’s maken tijdens een zwangerschap als het niet dringend is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct