Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verstopping

 • Auteur
  Berichten

 • Ayla
  Bijdrager
  #10488230

  Hii allemaal, beetje gek maar ik loop er enorm tegen aan.. ik ben 9+5 weken zwanger en heb enorm last van verstopping. Ik ga maar 1 keer in de week naar de wc. Hebben jullie dit ook zo ervaren? Wat kan ik hier het besten aan doen? Goed water drinken en elke ochtend warm water drinken doe ik regelmatig. Het helpt helaas niet.. alvast bedankt

  #10488232 Quote

  Bij mij hielpen pruimen/perzik/abrikozen en een gerecht waar bijv bruine bonen in zaten verwerkt of een paar kipstukjes van de kfc


  CoVo
  Bijdrager
  #10488233 Quote

  Gebroken lijnzaad hielp voor mij heel goed voor mijn darmen. Je mag er 1 eetlepel van per dag. Ik deed het door m’n brinta of yoghurt met muesli bijvoorbeeld.


  Caitlin
  Bijdrager
  #10488235 Quote

  Ik zou anders maandag even de huisarts bellen. Die kan je wel adviseren of iets voorschrijven, want het lijkt me pijnlijk en ongemakkelijk zo lang er mee te blijven lopen!

  #10488240 Quote

  Bij mij hielp dagelijks 1 glaasje roosvicee laxo heet nu geloof ik roosvicee pruimen. Kiwi’s en vezelrijk voedsel, succes!


  CFK
  Bijdrager
  #10488244 Quote

  Ik heb hier ook ontzettend veel last van. Ik eet iedere ochtend 2 kiwi’s en ik heb zakjes macrogol van de huisarts. Hiervan wordt je ontlasting wat “soepeler”. Deze moet je oplossen in water. Zou dit vragen als ik jou was. Op een gegeven moment wordt je ontlasting ook hard als je lang niet naar de wc kunt, en dan wordt het nog lastiger. Succes!

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #10488257 Quote

  Ik had dat ook met dat termijn. Idd pruimensap werkt goed


  Dopje
  Bijdrager
  #10488311 Quote

  Ga naar de huisarts voor zakjes. Als je er te lang mee blijft lopen krijg je geheid aambeien..


  Babyboy
  Bijdrager
  #10488501 Quote

  Ik heb de roosvice laxo gebruikt. Maar de maag lever darm arts adviseerde me dat niet te lang aan 1 stuk te gebruiken.
  Vervolgens heb ik me stuk gegeten aan pruimen.
  Ook adviseerde de arts me om de groenten net niet helemaal gaar te koken.
  Dat schijnt een goed effect te hebben op je darmen ( ik weet alleen ff niet meer hoe dat zat).
  Als laatste zou ik zeggen eet geen bananen! Die stremmen. En zoek ook eens op of je misschien nog andere dingen in je dieet hebt die zouden kunnen stremmen.
  Als je naar het toilet gaat gebruik dan eens een laag opstaptje of krukje onder je voeten. Of leg voordat je naar het toilet gaat een kruikje op je buik/rug. Dit beide kan de darmen ontspannen waardoor het misschien makkelijker komt.
  En lekker veel water drinken en af en toe een glas sinaasappelsap (liefste vers) hier zitten ook lekker veel vezels in die je darmen kunnen helpen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct