Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Verstopt Door Hapjes

 • Auteur
  Berichten

 • Huismus
  Bijdrager
  #10229915

  Hoi Iedereen,

  Ons zoontje van bijna 5 maanden is sinds twee weken gestart met hapjes. We zijn begonnen met wortel iedere dag, daarna naar peer en tussentijds ook nog broccoli, rode kool en spinazie geprobeerd.

  Alleen sinds gisteren lijkt hij een beetje verstopt te zitten. Voorheen had hij altijd iedere dag twee poepluiers en nu lijkt hij moeite te hebben met poepen en poept hij bijna niks.

  Meer mensen hier ervaring mee?

  #10229936 Quote

  Heb ik ook ervaring mee gehad, wat ik heel bijzonder vond want je zou denken dat wortel en peer etc niet voor verstopping kunnen zorgen, wel dus!

   je moet het echt heel geleidelijk en heel soepel laten verlopen, de ‘overgang’ naar vast voedsel. 

  Bij mijn dochter maakte ik haar voeding zelf en mengde ik het met gekookt water en soms zelfs met afgekolfde melk. Het was eerder een soepje, het poepen ging daarna veel beter! Ik heb ook een dag of 2 even een pauze ingelast met eten geven om haar lichaam (darmen) even te laten rusten.

  Ze is nu bijna 7 mnd en nog ben ik heel voorzichtig met wat ik haar geef, zij vind heel veel lekker maar ik let er echt op dat ze voldoende vocht binnenkrijgt. Ze krijgt ook na elke voeding een paar halve lepels gekookt water, ook om haar kennis te laten maken met water drinken maar ook om het allemaal zo soepel mogelijk te houden 🙂 

  Succes! 

  #10230029 Quote

  De darmen moeten iedere keer wennen aan nieuwe voeding. Je zult merken dat dit nog wel even zo blijft, totdat ze aan vaste voeding gewend zijn. Zodra er weer iets nieuws bij komt, krijgt je uk weer een reactie. Wij mixen met regelmaat pruim door haar fruit heen. Ze vindt het zalig en het stimuleert zachtjes de darmen. Ook een klein beetje olijfolie door de groentehap schijnt te helpen. Hier zijn wij vandaag mee begonnen. Ik kan daar nog niks zinnigs over zeggen haha 

  Net zoals bij volwassenen voldoende drinken en bewegen. Buikmasseren en rustig laten wennen aan… meer kun je niet doen. 

  #10230069 Quote

  Hoi

  Door het veranderen van voedsel kan idd de darmen wat problemen geven je kunt je kleintje pruimen geven dan is het vaak zo weer opgelost en door vast voedsel kunne ze een ander ontlastings patroon krijgen mijn dochter had met alleen flesvoeding 1x per 5/7 dagen en met vast voedsel 5/7x per dag ontlasting en als ze te weinig drinkt 3 x per dag


  Blijtoe
  Bijdrager
  #10230081 Quote

  Het lijkt net alsof ik het bericht heb getypt. Mijn dochter heeft ook hardere ontlasting. Ik zal eens pruimen proberen. Thanks voor jullie tips!


  Huismus
  Bijdrager
  #10230092 Quote

  Dank voor alle tips!!

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen