Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vertellen in de klas

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanN-
  Bijdrager
  #10169055

  Hallo mede-leerkrachten,

  Ik zal me even kort voorstellen. Ik ben 26 jaar en juf in groep 5. Ik ben nu 10 a 11 weken zwanger van ons eerste kindje.

  Als de termijnecho goed is, dan wil ik dit fijne nieuws graag delen op school. (Collega’s weten het al)

  Hoe vertellen jullie in de klas dat je zwanger bent? Of hoe hebben jullie dit al gedaan?

  Ik zit er aan te denken om online een woordzoeker te maken met als uitkomst: juf krijgt een baby.

  En als ze dit antwoord hebben gevonden dat ze dan cake met slagroom mogen versieren met blauwe of roze muisjes. Net wat zij zelf denken dat het wordt.

  Hier een foto van maken en dit naar de ouders te sturen via Klasbord.

  Wat vinden jullie hiervan? Of hebben jullie nog andere leuke ideeën?

  Alvast bedankt!

  #10169067 Quote

  Ik vind het een super leuk idee ! Ik ben geen leraar maar je idee vind ik top


  Prilgeluksept
  Bijdrager
  #10169144 Quote

  Hoi! Hier een juf van groep 7 in verwachting van eerste kindje. 

  Leuk idee, ik was zelf ook al aan het bedenken hoe ik het ze wil vertellen (nu 10+1, morgen de eerste echo). Ik dacht ook aan een woordzoeker, nadeel daarvan vind ik dat sommige snel klaar zijn en andere nog lang niet. Maar goed, ergens is het ook leuk al 1 kind het antwoord door de klas roept haha! Maar ik denk er dus nog even over na.

  Die cakejes zijn zeker een leuk idee, die ga ik van je pikken denk ik!

  Gelukkig heb ik de echo op de eerste dag van onze vakantie, waardoor ik het ze pas een week later hoef te vertellen. Wordt leuk!

   


  Galileo
  Bijdrager
  #10169157 Quote

  Hier nog een juf. Ik had de 12-weken echo voor de kerstvakantie en heb na de kerstvakantie wat raadsels verteld, allemaal dingen over zwangerschap. Groep 4 had echt geen clue maar wilde natuurlijk heel graag weten wat er nou was. Nu ze het weten zijn ze mega enthousiast; ik geef geregeld updates en niet alleen mijn leerlingen (en hun ouders) maar ook die van andere groepen leven enorm mee. Ik heb ook al het een en ander aan babyspullen toegezegd gekregen, heel fijn!


  MamavanN-
  Bijdrager
  #10169158 Quote

  Haha grappig. Ik heb morgen de echo en nu ook vakantie. Dus kan het ze ook na de vakantie vertellen.

  Super spannend allemaal!

  Ik twijfel ook nog een beetje over de woordzoeker hoor. Daarom dacht ik, hier maar eens om tips vragen. 😊

  Vond die cakejes versieren wel heel leuk en daar de foto’s van naar ouders sturen. Dan weten zij het ook gelijk.

  #10169189 Quote

  Heel leuk idee!

  Ik heb zelf een rebus op het Digibord gezet en de kinderen klassikaal de rebus laten oplossen. Het was heeeel spannend, tot het eerste kind door de klas riep ‘de juf krijgt een baby’. 💙

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Tulipaa
  Bijdrager
  #10169241 Quote

  Ik was rond mijn verjaardag 12 weken dus ik heb getrakteerd oo chocolaatjes met muisjes er op (van de Plus). Ik sta in drie groepen en de reacties waren super leuk. Ik zei: Ik heb een traktatie want ik ben jarig ( dan even stil) en…. ik krijg een baby!

  Ouders heb ik met een mailtje ingelicht


  Mimi
  Bijdrager
  #10169279 Quote

  Leuke ideeën allemaal! Ik sta zelf bij de kleuters dus een rebus was niet echt een optie. Ik heb in de kring een foto van de echo rond laten gaan en de kinderen gevraagd wat ze dachten dat het was. Sommige kinderen hadden al eens zoiets gezien, dus wat het was daar waren ze wel snel uit maar het kwartje dat dit dan de buik van de juf was viel wel heel laat haha (terwijl ik het pas rond de 20 weken verteld heb en een aantal kinderen wel wat vermoedens had via ouders of opgevangen dingen..) 

  Daarna de kinderen een leuk knip en plakwerkje laten doen wat een kinderwagen vormde en daarna de baby erin laten tekenen, met erboven : juf (..) krijgt een baby! (Ik doe een duo klas). Zo waren de ouders ook gelijk op de hoogte. 


  Jippie
  Bijdrager
  #10169315 Quote

  Ik heb het voor de kerst aan groep 7 verteld met 16 weken. Ik heb een soort kraak de klas gedaan. Ik had de klas in 6 groepjes van 4 lln verdeeld. Elk groepje kreeg een setje met 4 puzzels (doolhof, rebus, rekensommen en een woordenzoeker.) Waaruit 1 woord kwam. De eerste 3 puzzels waren voor iedereen hetzelfde en hadden de woorden zoek in de… de uitkomst bij de woordenzoeker was bij elk groepje anders. Dit waren woorden als boekenkast, papierbak kluisjes bureaula.  Als een groepje de 4 puzzels had opgelost, kregen ze dus de zin zoek in de ….. daar lag dan een envelop met roze en blauwe letters. Van die letters moesten ze een woordje maken. Als ze klaar waren draaiden ze ze even om en wachtten totdat iedereen klaar was. Groepjes waarvan ik zag dat ze nog niet zo snel gingen heb ik een beetje geholpen zodat er geen grote tijdsverschillen tussen zaten. Daarna de kinderen in een lange rij gezet en zo verscheen de zin hoera onze juf krijgt een baby. Zelf had ik nog een bordje met de datum en dit hebben we op de foto gezet en heb ik naar de ouders gemaild. Traktatie een dropsleutel gevouwen tot speen aan een koordje.

  Veel plezier met vertellen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct