Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Verzakking Baarmoeder Na Bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10201613

  Ik ben eind september bevallen van mijn eerste kindje. Bij de nacontrole bij de verloskundige was alles goed.

  Nu ben ik gisteren voor het eerst ongesteld geworden sinds m’n bevalling en wilde ik een tampon in doen. Bij het inbrengen voelde ik al dat er iets zat waar ik tegenaan kwam. Toch ver genoeg erin gekregen maar een paar seconden later werd hij gewoon naar beneden gedrukt en bleef niet meer zitten. Nu heb ik dus het idee dat ik een verzakking van m’n baarmoeder heb. Heeft iemand dit ook gehad en zoja hoe is dat verder gegaan?  

  Als m’n menstruatie over is ga ik gelijk een afspraak maken bij de huisarts. Maar tot die tijd ben ik wel benieuwd of anderen dit ook gehad hebben. 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10201621 Quote

  Hi, 

  ik dacht 5 weken na bevalling ook een verzakking te hebben. Ik had nog veel pijn dat leek op kramp en ik voelde iets in de opening. 

  De huisarts wilde me nog niet helpen omdat herstel echt 6 weken duurt volgens hem, dus ik heb een bekkenbodemfysiotherapeut gebeld. 2 dagen later kon ik terrecht. Uitgerekend de dag van de afspraak werd ik voor het eerst ongesteld. 

  De fysio gaf aan dat geen probleem te vinden en heeft me onderzocht. Ik bleek een te actieve bekkenbodemspier te hebben. De oplossing was bewust ontspannen. wat ik voelde in de opening was een verandering van weefsel door de bevalling. 

  Mijn advies: bel een bekkenbodemfysio! Ze staan nergens van te kijken. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10201677 Quote

  Dankjewel voor je bericht! Ik wist niet dat je dat ook kon voelen,  hopelijk is het dat dan ook bij mij. Ik ga zeker ook even een bekkenfysio bellen dan. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen