Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Verzekering Baby Etc

 • Auteur
  Berichten

 • grpellegrom
  Bijdrager
  #10491104

  Even een vraagje. De zorg van de baby na de bevalling in het ziekenhuis/huisarts is dit op naam van de moeder? Het kind heeft namelijk nog geen polisnummer na de bevalling. Of moet je dit doorgeven aan het ziekenhuis zodra dit bekend is? Of gaat dit automatisch?

  Kregen jullie ook een geboortebewijs mee voor de aangifte bij de gemeente?

  #10491121 Quote

  Geboortebewijs krijg je idd mee. Je kunt daarmee ook een bsn nummer aanvragen en die heb je dan weer nodig voor inschrijving bij de moeder op de zorgverzekering polis.

  #10491126 Quote

  Volgens mij kan je er ook voor kiezen om bij de zorgverzekering bij de vader bij te schrijven. Je zou even moeten kijken wie het gunstigste verzekerd is

  #10491135 Quote

  Wat gebruiker 1557 zegt idd. Je kind verzeker je gratis mee tot zijn/ haar 18e verjaardag. Dus het slimste is je kind mee te verzekeren met de ouder met het uitgebreidste pakket. 


  grpellegrom
  Bijdrager
  #10491141 Quote

  bedankt, ik bedoel mee of je nadat polisnummer bekend is dit je zelf meot doorgeven aan eht ziekenhuis en huisarts. Of gaat dit automatisch? Op gegevens ziekenhuis zag ik nu bij mijn zoon het verzekeringnummer van zijn vader staan omdat hij op deze polis bijgeschreven werd. Dan past de verzekering het waarschijnlijk automatisch aan?


  JdeB
  Bijdrager
  #10491142 Quote

  Inderdaad je kindje bij laten schrijven op de polis van degene die het beste verzekerd is. Doe dit wel binnen 4 maanden na de geboorte, anders is je kindje niet vanaf dag 1 verzekerd. Dat is vooral vervelend als je in het ziekenhuis bevalt, want dan kunnen kosten voor eigen rekening komen.

  read more image Lees ook: Wat kost het hebben van een kind?

  grpellegrom
  Bijdrager
  #10491146 Quote

  thanks, moet je het polisnummer van het kind ook aan de huiarts doorgeven of gaat dit automatisch na aanmeldign zorgverzekering?


  grpellegrom
  Bijdrager
  #10491150 Quote

  En geboortebewijs moet je dat inleveren bij de gemeente of krijg je het mee naar huis? Kan het nergens vinden (geen idee of het meegegeven is uit het ziekenhuis) maar leuk voor het album:):)


  Yima
  Bijdrager
  #10491153 Quote

  Binnen 3 of 4 maanden regel je het bsn en bijschrijven op de polis. Alle kosten daarvoor zijn daarmee vergoed, mits het binnen de voorwaarden past. Als je daarna naar het ziekenhuis oid gaat maakt het uit of je al een paspoort of id hebt geregeld. Zo niet, dan werd in ons geval gewoon ons ziekenhuispasje oid geaccepteerd. Als je die wel hebt kun je met het id en zorgverzekeringspasje een eigen ziekenhuispasje laten maken voor je bezoek. Net als bij jezelf als je ergens voor het eerst bent. De huisarts heeft er bij ons eigenlijk nog nooit naar gevraagd. Maar ik draag het zorgverzekeringspasje sowieso altijd in mijn portomonnee, net als die van mezelf.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct