Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Visolie supplement

 • Auteur
  Berichten
 • #10505993

  Hallo,

  Ik ben nu ongeveer een kleine 7 weken zwanger en omdat wij bijna nooit vis eten werd geadviseerd om visolie supplementen te gaan slikken. Nu ben ik bijna een week de multi zwanger tabletten van de Kruidvat aan het proberen te slikken maar ik krijg ze gewoon niet weg. 

  Weet iemand toevallig of er bijvoorbeeld speciale gummies zijn voor zwangere, waar ook visolie inzit? Of iets anders? 


  Lm
  Bijdrager
  #10506001 Quote

  Krijg je ze ook niet weg met ander drinken? Mij lukt het bijvoorbeeld alleen met melk. Kleine tip, misschien het proberen waard

  #10506016 Quote

  Ik heb het ook al met yoghurt geprobeerd en dat gaat ook niet al te best helaas 


  Lm
  Bijdrager
  #10506030 Quote

  Ik heb even geresearcht, je mag hem ook stuk maken en door de yoghurt doen! Het mag alleen niet met hete dranken of heet voedsel

  #10506032 Quote

  Dankjewel voor de tip! 


  RJKB
  Bijdrager
  #10506033 Quote

  Je kunt ook gaan smeren met boter op brood waar visolie in zit. Die blue band met blauwe verpakking. Zou er niet te krampachtig over doen.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10506157 Quote

  Ik slik visolie supplementen (en andere supplementen) meestal bij het eten als ik een hap helemaal fijngekauwd heb. Zegmaar op het punt dat je wilt gaan doorslikken schuif je nog gauw even het supplement erbij in je mond en slikken maar. Met water o.i.d. lukt het me niet zo goed, maar tussen zo’n fijngekauwde structuur merk ik het meestal niet eens dat er ook nog een pilletje tussen zit.

  De visolie is vooral gezond vanwege de omega 3 vetzuren die erin zitten. Die krijg je ook uit andere voedingsmiddelen binnen, bijvoorbeeld walnoten, lijnzaad, avocados, lijnzaadolie, koolzaadolie, groene bladgroenten en een klein beetje uit vlees (en uiteraard uit (vette) vis, maar ik neem aan dat je niet van plan bent of het niet lukt om dat ineens wekelijks te gaan eten). Als een of meerdere van die dingen wel goed gaan scheelt dat natuurlijk al een hoop. Of je kan inderdaad producten gebruiken waar visolie aan toegevoegd is. 😉


  Amelia
  Bijdrager
  #10506283 Quote

  Ik slikte de visolie van de Kruidvat tijdens de vorige zwangerschap. Veel merken visilie pillen mogen niet geslikt worden tijdens de zwangerschap. Zie potje voor welke wel en niet mogen. 

  Deze zwangerschap lust ik alleen maar vis. 😂
  Niks visolie slikken dus. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10506293 Quote

  Haha, ik heb dat bij mijn zoontje ook even gehad, ik wou ineens haring eten, terwijl ik dat daarvoor echt nooit at. Ik betwijfel zelfs of ik het uberhaupt ooit eerder had gegeten, maar toch zag het er ineens onweerstaanbaar uit. Deze zwangerschap heb ik (tot dusver in elk geval) geen viscravings. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct