Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vitamine D Druppels 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10469461

  Al vanaf de geboorte krijgt onze baby van inmiddels 9 maande. vitamine D druppels van Davitamon. Deze flesjes kosten iets van €10,00 dus ze zijn vrij prijzig, zeker als je ze tot een jaar of 4 moet geven. Uiteraard is de gezondheid van je baby het belangrijkste, dus mag dit geen issue zijn, maar toen ik gisteren in de Kruidvat rondliep en nieuwe druppels nodig had viel mij op dat er een enorm assortiment is aan vitamine D druppels. Zo zijn er druppels op oliebasis en op waterbasis en zijn er gigantisch veel verschillende merken.

  Mijn oog viel op de druppels van de Kruidvat die in vergelijking met andere druppels wel 3x goedkoper zijn! Het etiket vertelde mij precies dezelfde informatie en ingrediënten als die van €10 of zelfs van €20! Ik kan op internet er ook niks over vinden… weet iemand wat het verschil is tussen de flesjes van €3 en de flesjes van €10 of €20, want volgens mij is dit gewoon pure marketing?

  #10469463 Quote

  Ik heb vanaf het begin beide kindjes op kruidvat eigen merk d druppels. Doen ze t beide prima op. Er zullen aan de davitamon misschien iets meer vitamine inzitten? Mijn beide jongens liggen met de groei boven de curve. Je hebt zelfs die vitamine druppels soms in de aanbieding zodat ze nog maar 2 euro per flesje zijn. Ik denk idd ook dat het meer marketing is. Net zoals met heel veel dingen


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10469467 Quote

  Zit precies hetzelfde in dus is puur marketing. Ik gebruik ook vitamine d van kruidvat voor mijn twee meiden (2,5 jaar en 4 weken).


  CFK
  Bijdrager
  #10469468 Quote

  Ik gebruik ook gewoon Kruidvat merk. Bij alle andere merken betaal je puur voor de naam. Niet duurder maken dan nodig


  Jippie
  Bijdrager
  #10469470 Quote

  Ik gebruik ook vitamine d van Kruidvat voor beide jongens. Ik heb die op oliebasis omdat in die van waterbasis suiker zit is mij verteld. Dat vond ik niet nodig.


  Knijntje
  Bijdrager
  #10469476 Quote

  Hier ook begonnen met Davitamon, vond het setje D + K met lepeltje wel handig. Toen dat op was overgestapt op Kruidvat, op olie basis. Alleen de oliesoort (arachide vs. zonnebloem volgens mij) verschilt, hoeveelheid vitamine die je geeft is hetzelfde!

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10469481 Quote

  Mij werd door de kraamhulp en verloskundige zelfs die van kruidvat geadviseerd omdat hij veel goedkoper is en precies hetzelfde in zit. Volgens mij is het zwlfs zo dat je die van kruidvat minder druppeltjes per keer zou moeten geven dus even goed het flesje lezen

  #10469491 Quote

  Met melkpoeder is kruitvat merk ook evengoed als een duurder merk. Dat verwacht ik ook van deze druppels. Overigens koop ik deze druppels altijd in de aanbieding. Scheelt weer.

  #10469498 Quote

  Kruidvat bevalt hier ook prima, niks mis mee. Idd oliebasis omdat on die andere suiker zit en dat vind ik onnodig in vitamine druppels.

  Vanaf 1 jaar overgestapt op de pilletjes, veel makkelijker!

  Overigens zijn de Davitamon bij Kruidvat en AH wel vaak in de aanbieding en dan haal ik gelijk 4 flesjes. Dan is het vaak 1+1 gratis en dan is het niet meer zo duur en heb ik een voorraad voor een jaar 😉 Maar ik koop dus ook wel het huismerk!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct