Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vitaminen tekort B12

 • Auteur
  Berichten

 • Nomade
  Bijdrager
  #10277956

  Ik had al eerder een topic gestart met een vraag omdat ik 2/3 maanden na de geboorte van mijn zoontje zo ontzettend last van mijn gewrichten had! Er werd mij hier geadviseerd om mijn bloed te laten testen om een tekort aan B12! Wat een gedoe om dit voor elkaar te krijgen!mijn vaste huisarts vond dit onzin en ik moest stoppen met informatie van het internet te halen 😲! Hij verwees mij door naar een fysio! Ik was al een tijd niet tevreden en ben gewisseld van huisarts ( in dezelfde praktijk)! Gelukkig was daar wel een huisarts die zelfs gespecialiseerd is op tekorten in vitaminen! Zij heeft alles laten checken d.m.v bloedonderzoek! En ja hoor een groot tekort aan B12, B5,B6,vitD,ijzer en foliumzuur! Maar vooral de B12 was extreem laag! Dit geeft dus vage klachten zoals gewricht/spierpijn,extreme moeheid, depressie, lusteloosheid! Allemaal dingen waarvan ik dacht dat het aan de hormonen lag! Ik heb nu een kuur vitD, elke week een olie-ampul (16 weken lang) en 2x per week een injectie shot VitB12 ! Ik moet mij zelf injecteren om de 3dagen in mijn been spier🥺! Aangezien ik om zwanger te worden hormonen heb gespoten ben ik gelukkig wel wat gewend, maar dit 20 weken lang! Daarna weer checken d.m.v bloedonderzoek , ook nog actief foliumzuur gekregen en floradix!pfff ben benieuwd wat het gaat doen! Maar misschien hebben meer moeders last van dezelfde klachten! Daarom plaats ik dit , dring aan op een vit. tekort onderzoek! Laat je niet afschepen! 

  #10277961 Quote

  Dit herken ik wel, heb ook B12 tekort gehad, volgens de huisarts niet maar op internet vond ik dus de informatie dat de reguliere huisartsen een hogere ondergrens voor b12 stellen. Via een honeopatisch huisarts werd dit bevestigd. Ik kreeg smelttabletten, die werken namelijk net zo goed als injecties was uit onderzoek gebleken. Wel die van een goed opneembaar merk. 


  Nomade
  Bijdrager
  #10277976 Quote

  Klopt, de ondergrens is 140! Ik had 142 , maar zij nam de grens van 150! Doordat hij zo laag is vermoed ze dat ik ook al een tekort tijdens de zwangerschap moet hebben gehad! Raar aangezien ik tot na 6 weken van de bevalling die mama pillen van davitamon heb geslikt! Die smelttabletten heeft ze niet genoemd maar ga ik wel naar vragen! Lijkt mij heel wat fijner dan die injecties🙄! 

  #10277984 Quote

  Herkenbaar, mag ik vragen welke merk vitamine b12 smelttablet je gebruikt? 

  #10277989 Quote

  Van AOV. Moest er toen dagelijks een stuk meer dan op de verpakking stond maar ga er vanuit dat dit klopt als een arts het zegt. (Hij is tevens regulier huisarts dat gaf mij een goed gevoel). 

  Het verschil tussen een smelttablet en die mamapillen zit hem erin dat B12 vaak in de darmen niet voldoende opgenomen wordt. Dus bij een smelttablet komt het meteen in de bloedbaan en die pillen die je doorslikt gaan ook via de maag/darmen. Ik ben me er toen iig een stuk beter door gaan voelen! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct