Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vitamines en foliumzuur

 • Auteur
  Berichten

 • Sansmit
  Bijdrager
  #10256562

  Hi meiden,

  Ik weet sinds vorige week maandag dat ik zwanger ben. Begin november de eerste echo, erg spannend!! 

  Het was niet helemaal gepland, vandaar dat ik nog geen speciale vitamines/foliumzuur slikte. Momenteel heb ik davitamon foliumzuur en Davitamon compleet mama met visolie gekocht. Zijn er nog andere supplementen die jullie gebruiken of dingen die jullie in het begin al zijn gaan doen?

   

  #10256567 Quote

  Kruidvat multi met visolie voor zwangeren. Zit volgens mij ook genoeg foliumzuur en vit D in.

  Heb de hoeveelheden van de vitamines bekeken op wat mag bij zwangerschap en moet en deze kwamen er goed uit. Ook goedkoper dan veel merken. 

  En de verloskundige raadde mij 1000mg calcium aan. Was volgens nieuwe richtlijnen die hoeveelheid calcium. 

  Moet wel zeggen dat ik veel melk drink en melkproducten eet/ drink en dus maar 1 tablet per dag neem wat neerkomt op 500mg calcium.

  #10256568 Quote

  Ps: proficiat! 🥳


  LLII
  Bijdrager
  #10256572 Quote

  Gefeliciteerd! 

  In de davitamon compleet met visolie zit al foliumzuur dus als je ze beide pakt zul je teveel binnen krijgen.

  Calcium is ook goed om te nemen als je minder dan 5x zuivel tot je neemt per dag. Dat is tenminste wat mijn verloskundige zei. 


  Suuzels
  Bijdrager
  #10256575 Quote

  Ik zou sowieso foliumzuur nemen en na de 1e echo kan je verloskundige advies geven voor andere vitamines. 

  Ik eet bijvoorbeeld geen vlees/vis en slik daarvoor de visolie. Heb last van restless legs en slik daarvoor magnesium en blaasontsteking dus daarbij ook cranberry tabletten. 

  #10256581 Quote

  Mijn verloskundige vertelde mij 500mcg foliumzuur te slikken en 10mcg vitamine D3. Ik heb voor een duurder merk gekozen. Na een tijd prikken ze je bloed (standaard) en wordt er gekeken of je meer nodig hebt. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10256582 Quote

  Ik heb de eerste 10 weken alleen foliumzuur geslikt en ben daarna over gegaan op multi zwanger van kruidvat eigen merk. Het heeft z’n werk prima gedaan 🙂 

  #10256626 Quote

  Hi hallo, gefeliciteerd met je zwangerschap! Foliumzuur (b11) is inderdaad heel belangrijk om te slikken tot in ieder geval de 10e week. Ook een vitamine D. Een D is een vetoplosbare vitamine en kun je niet voldoende uit een multi halen. Ik zou die dus altijd los erbij slikken(capsule in oliebasis).

  Ik slik multi mama van New Care (zitten twee varianten in, multi & zuigtabletje b6, b12 en foliumzuur. Vitamine D van vitalize, magnesium en een visolie ook van New Care. 


  Tralala
  Bijdrager
  #10256687 Quote

  Hoi hoi, allereerst gefeliciteerd! In de davitamon compleet mama zit al genoeg van de vitamine D en foliumzuur dus de belangrijkste daar krijg je nu genoeg van binnen!

  Wat je er daarnaast nog extra van nodig hebt ligt aan je voedingspatroon. Zo hebben de Vegas en veganisten onder ons vaak meer B12 en dergelijke nodig. Maar je verloskundige kan je hier veel meer over vertellen! Succes en veel geluk!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct