Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vleesboom en bloedverlies

 • Auteur
  Berichten

 • SDbaby
  Bijdrager
  #10261874

  Hallo dames,

  Graag wil ik via dit topic even mijn hart luchten en wellicht wat reacties krijgen van dames die in een vergelijkbare situatie zitten.

  Ik ben inmiddels 10 weken en 3 dagen zwanger. Ik heb al gedurende mijn gehele zwangerschap regelmatig bloedverlies (een aantal keer vegen met een wc papiertje en dan is het weer over dus niets extreems tot nu toe, het was een aantal keer oud (bruin) bloed en een aantal keer helderrood bloed). 
  Vanwege het bloedverlies heb ik al verschillende echo’s gehad en met het kindje lijkt alles goed te gaan. Het hartje klopt en het groeit precies zoals men verwacht met deze termijn. Dit was zo fijn om te horen/zien

  Op één van de echo’s dacht de verloskundige echter een vleesboom te zien. Om dit te bevestigen had ik vandaag een afspraak met de gynaecoloog. Ik hoopte hierbij iets meer gerust gesteld te worden. 
  Tijdens de echo bleek het inderdaad een vleesboom te zijn (ongeveer 3 bij 4 cm). Echter heeft de gynaecoloog mij zo onzeker gemaakt. 

  Ik had gehoord dat een vleesboom voor bloedverlies kon zorgen, ik hoopte dan ook dat dit een verklaring zou kunnen zijn voor het bloedverlies. Maar volgens de gynaecoloog was dit onmogelijk en had hij dit nog nooit gehoord.
  Wel kon hij mij vertellen dat bloedverlies niet alleen een teken van een miskraam kon zijn maar ook een miskraam kan opwekken en dat ik mij eigenlijk gedurende mijn gehele zwangerschap zorgen zal moeten maken en pas achteraf gezegd kan worden of het kwaad kon of niet (dat had ik ook zonder zijn hulp wel kunnen bedenken, excuus voor mij botte opmerking) Het enige wat zij nu kunnen doen is het in de gaten houden. Derhalve heb ik mijn 20 weken echo nu in het ziekenhuis in plaats van bij de verloskundige. 

  De afspraak heeft mij zo onzeker en verdrietig gemaakt. Ik heb ‘m gevraagd of, als het na de 12 weken nog steeds goed zou gaan, ik net zo opgelucht kon zijn als alle andere vrouwen na deze ‘magische grens’ zijn (ook al heb je nooit garanties, dit besef ik mij) maar hij gaf aan dat dit door het bloedverlies niet kon. Kortom, zoveel meer onzekerheid. 

  Ik vroeg mij af of iemand anders hier ervaring mee heeft en de reacties die jullie daarbij van de gynaecologen hebben gehad?

  #10261887 Quote

  Doen ze niets aan die vleesboom dan?

  #10261903 Quote

  Mijn moeder had vleesbomen tijdens de zwangerschappen en heeft in totaal 3 miskramen gehad, maar allemaal voor 12 weken. Verder zijn mijn zus en ik heel goed blijven zitten ondanks dat ze in ieder geval bij mij ook nog bloedverlies heeft gehad. Ze dacht dat ze ongesteld nog was geweest, maar was dus al zwanger van mij. 

  Hopelijk stelt dit ook een beetje gerust…..

  #10293838 Quote

  hoi. Ik heb zelf een prematuur kindje gekregen door een vleesboom. De vleesboom nam alle zuurstof en voedingsmiddelen op en daardoor krijg mijn kindje hier niks van. Bij 26 weken ben ik via een keizersnee bevallen. Helaas heeft mijn mooie zoon maar 8 dagen geleefd. Nu moet ik een mri om te zien waar ze allemaal zitten en word er een zorgplan opgesteld om ze eventueel te verwijderen als dat kan zodat ik in de toekomst weer een kindje kan maken. Wees dus heel alert. Succes


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10293867 Quote

  Wat een botte hark, die gynaecoloog. Ik zou niet eens teruggaan naar die gynaecoloog! Al zou het allemaal waar zijn, dan kan hij of zij dat ook wel even wat tactischer brengen.. 

  Heftig zeg.. hopelijk valt het allemaal mee! Sterkte en zoek een gynaecoloog waar je je wel prettig bij voelt want dit gaat je alleen maar stress opleveren.

  #10293962 Quote

  Een vleesboom komt vaker voor dan je denkt maar moet niet te groot worden dus goed in de gaten houden

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct