Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vocht in het hoofdje. Wat nu?

 • Auteur
  Berichten
 • #10301200

  Hallo allemaal,  Ik ben nieuw hier en zal kort even mijn verhaal vertellen. 

  In mei 2018 besloten om voor kinderen te gaan. In september 2019 was ik zwanger – dit is op 12 november verkeerd gegaan en heb een miskraam gehad. 

  Het was duidelijk dat we kinderen willen dus bleven we proberen. In het begin van januari had ik al opnieuw een positieve test in mijn handen. 

  Vandaag ben ik 12+6 en gingen we langs voor de termijnecho. Ik word meer opgevolgd en krijg om de twee weken (ongeveer) een echo. We gingen daarnet dus binnen en ik mocht alles aanhouden want we gingen proberen voor een uitwendige echo. Zien we daar onze baby mooi bewegen en een goede hartactiviteit. Hartje was 151bpm wat ze goed vond voor de termijn. Vandaag moest er dus veel gecontroleerd worden maar de baby lag toch niet optimaal dus toch inwendige echo gedaan. Daar zagen we alles wat we moesten zien. Mooie ruggengraat, ribben, handen, armen, voeten, benen, nieren, hersenhelften, kleine blaas,… Er werden dus geen grote structurele afwijkingen gevonden. Ze zei dus dat ik mocht ademhalen. Nu wou ze toch nog enkele dingen opmeten maar daarvoor lag onze baby niet goed. Moest dus alles weer aandoen en eens gaan wandelen en wat water drinken. Na een kwartiertje mochten we terug gaan en mochten meteen gaan zitten. 

  Nogmaals uitwendig kijken, misschien nu een beter beeld. Toch maar niet dus weer inwendig. Was al beetje beter maar nog niet optimaal. Ze meette van het hoofdje tot de poep en zat mooi op schema. Probeerde ook de nekplooi te meten en die zag er mooi dun uit. 

  Moest ik van haar toch even nog naar toilet proberen gaan om te kijken of er dan nog beweging in kwam naar de goede kant. Zo gezegd, zo gedaan. 

  Ze checkte alles nogmaals en zei dat de baby niet wou meewerken maar dat alles er globaal goed uit zag. Toen ze ging eindigen keek ze nog eens naar het hoofdje en ik vond toch dat er een rare vorm was. Zij zag het ook en bekeek het toch wat beter en er bleek vocht aan de hersenen te zitten. Of het veel was of niet heeft ze niet gezegd, enkel dat zij er geen uitspraak kon over doen maar dat dat daar wel niet hoorde te zijn. 

  Ik heb morgen een afspraak bij een collega van haar die daar meer in gespecialiseerd is maar ik kan niks anders doen dan enkel huilen. Ik hoop zo dat dit nog zal weggaan en ik samen met mijn partner toch een kindje mag grootbrengen 😢 Ik zit hier een beetje in ongeloof.. de hele tijd toen ze alles aan het checken was, zagen we niks. Ze had zelf ingezoomd op het hoofd en toen zagen we ook geen zwarte vlekken. ik begrijp het niet. Echt niet.  Iemand nog ervaringen met vocht in het hoofdje? 🥺


  CvB
  Bijdrager
  #10301206 Quote

  Nee geen ervaring mee, maar ik wens je veel positiviteit.. hoop voor je dat het niks geks is en alles goed is met je kindje!! Na bijna 2 jaar proberen en een miskraam wens ik je dat heel erg toe!!

  #10301229 Quote

  Ik heb hier geen ervaring mee. Hopelijk kan de specialist duidelijkheid bieden 🍀


  Paulien A
  Bijdrager
  #10304209 Quote

  Heb je onderhand duidelijkheid? Wij ontdekten veel vocht pas bij de 20w echo en toen was de schade te erg. Achteraf zou ik willen dat mijn vk zo grondig was geweest. Ik hoop dat het bij jullie mee valt!! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct