Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vocht Vast Houden En Polspijn

 • Auteur
  Berichten
 • #10426161

  Ik heb een vraagje: tijdens mijn zwangerschap ben ik na de 20ste week vocht gaan vasthouden in mijn voeten maar vooral in mijn handen/polsen. Dat was echt vervelend maar deed ook soms pijn. Nu echter 11 weken na mijn bevalling heb ik nog steeds last van mijn polsen. Ik vermoed geen vocht meer maar kan amper mijn duimen links en rechts bewegen en als ik een verkeerde beweging maak dan trekt t door tot in mijn polsen en kan t behoorlijk na pijnen. T voelt alsof t blauw is of dat iemand me flinks beet heeft gepakt. Soms lijkt de na pijn als prikkellimonade wat je vroeger bij je klasgenootjes deed. Herkent iemamd dit? Ik wordt er net niet misselijk van! Zo vervelnd is die pijn. Voeden gaat daardoor ook niet al te best of de kleine vast pakken of hoofdje ondersteuen.


  MamaE
  Bijdrager
  #10426163 Quote

  Ik hield ook enorm veel vocht vast tijdens mijn zwangerschap, het heeft bij mij vanaf mijn bevalling zeker 4 maanden geduurd voordat al het extra vocht weer uit mn lijf was. Mijn kindje is nu bijna 6 maanden en pas sinds een paar weken pas ik mn ringen weer, kun je nagaan! Dus het kan best dat het bij jou ook nog steeds dat extra vocht is? 

  Wel super vervelend, zeker als je er zo’n last van hebt! misschien eens langs je huisarts of een andere specialist? 

  Sterkte!


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10426166 Quote

  Misschien sla ik de plank totaal mis. Maar heb je geen carpel tunnel syndroom? Klinkt al zenuwpijn. Google em es


  Jippie
  Bijdrager
  #10426171 Quote

  Na mijn 1e bevalling had ik ook heel veel last van mijn polsen en een vinger die soort bleef hangen als je hem boog.. Bij mij heeft de fysio 2 keer mijn handen behandeld met een soort metalen schrapertje en toen trok het weg.


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10426176 Quote

  Hey dit klinkt een beetje als mijn klachten. Ik heb zelf quervain. Hier hebben veel jonge mama’s last van, omdat ze vaak dezelfde nieuwe bewegingen maken. in je zwangerschap kan dit ook al opspelen. Het is een peesontsteking van de pezen die naar je duim lopen. Bij bepaalde bewegingen krijg je pijnklachten en mogelijk ook krachtverlies. Een test om te kijken of het de quervain is, een vuist maken, met je duim in de vuist. Vervolgens beweeg je je hele vuist rustig naar beneden. Eigenlijk de beweging die je maakt als je een hand schut. Als deze beweging moeilijk gaat of pijn doet, dat is de kans groot dat het quervain is. Mijn dochter is nu bijna 14 maanden en heb er nu zo’n 3 maanden last van. Het begon heel geleidelijk totdat het pijnscheuten in mijn pols werden. Ik draag nu een op maat gemaakte spalk en het gaat langzaamaan beter. De spalk draag ik zodat de pees/duim/pols absolute rust krijgen, zodat de ontsteking kan genezen. Helaas een langdurend proces,maar er zit verbetering in. Ik ben meteen naar mijn fysio gegaan en hij heeft me uiteindelijk naar een handtherapeut doorverwezen, toen een eenvoudige brace niet genoeg steun gaf.

  #10426195 Quote

  Klinkt als Carpaal Tunnel Syndroom

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Momoftwokids
  Bijdrager
  #10426363 Quote

  Hoi,

  Ik ben fysiotherapeut gespecialiseerd in hand klachten. Het klinkt idd alsof het quervain is.

  Duifje heeft het hierboven heel goed beschreven. 

  Wat het beste helpt is idd spalken en kijken of je je kindje op een andere manier kunt dragen/voeden.  Dat  zijn vaak de houdingen waarmee je klachten krijgt.

  Heb er zelf bij beide kinderen ook wel wat last van gehad. Duurt lang, gaat het echt niet over dan kun je altijd je huisarts vragen om een injectie met pijnstillers en ontstekingsremmers.

   


  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10426858 Quote

  Klinkt mij ook als quervain in de oren.

  Ik heb er ook last van gehad en soms sprongen mij de tranen in de ogen bij het aanpakken van de baby. Dus borstvoeding ed was erg lastig en kon de kleine ook niet in een draagdoek krijgen want ik kon de doek niet aanspannen.

  Ik ben 8 weken na mijn bevalling naar de huisarts geweest en heb een spuit in mijn pols gekregen. Dit heeft supersnel geholpen.

  Ik ben in mijn zwangerschap deels de ziektewet ingegaan omdat ik mijn werk niet zonder pijn uit kon voeren. Daarom de spuit genomen voor ik weer moest gaan werken. 

  Bij mijn tweede zwangerschap kreeg ik weer klachten en heb ik met 16 en 37 weken een spuit gehad (alleen rechts/ dominante hand). Zo was ik de erge pijn en klachten voor. Voor mij was dit echt een lifesaver. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct