Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

vocht vasthouden of meer aan de hand

 • Auteur
  Berichten

 • WishfullMom
  Bijdrager
  #10383561

  hoi allemaal. 

  ik zit met een vraag , ik heb sinds gisterenmiddag echt enorm dikke voeten ( als in ik zie men enkels niet meer ) nu is dat  helemaal doorgetrokken naar men onderbenen en is het een pijnlijke druk op mijn scheenbeen . Ook heb ik tintelingen op men voeten en de dikte wordt ook niet minder als ik ze omhoog leg. nu heb ik gisteren de vk gebeld maar die zag geen rede tot extra controle omdat ik verder geen klachten heb ( ben wel super moe maar dat is al de hele zwangerschap) 

  Wat moet ik doen ? toch nog eens bellen of mijn afspraak afwachten van disndag


  Nika
  Bijdrager
  #10383564 Quote

  Ik heb hier geen ervaring mee maar zolang je het niet vertrouwd of je je er niet prettig bij voelt: bellen!

  #10383566 Quote

  Heb je de mogelijkheid om je bloeddruk ergens op te meten? Als die te hoog is zou het zwangerschapsvergiftiging kunnen zijn en reden tot medische ondersteuning. 

  Dikke enkels hebben is wel echt een zwangerschapskwaaltje en kan gewoon onschuldig zijn, maar in combinatie met een hoge bloeddruk dus niet. Mijn enkels waren ook zo dik en pijnlijk tegen het einde, mijn bloeddruk werd goed in de gaten gehouden, maar er was gelukkig niks aan de hand


  WishfullMom
  Bijdrager
  #10383567 Quote

  Afgelopen maandag was mijn bloeddruk nog goed wel iets hoger dan vorige keer maar nog wel gewoon netjes zei ze. 


  MevrouwI
  Bijdrager
  #10383568 Quote

  Ik zou gewoon weer bellen, als het nu ook je onderbenen zijn en je hebt er druk op staan, zijn je klachten toch verergert.


  Lewis
  Bijdrager
  #10383569 Quote

  Ik zou wel zorgen dat je bloeddruk nu elke paar dagen even gemeten wordt. Misschien ken je iemand met een apparaat dat je even mag lenen zolang? 

  Verder als je je anders gaat voelen, ziek, slap, duizelig, pijn in je bovenbuik, hoofdpijn, misselijk. Direct! de verloskundige bellen. 

  Er zijn veel vrouwen die dikke voeten kregen en waar niks aan de hand is. Zelfs als enkel je bloeddruk iets aan de hoge kant is hoeft nog niks te betekenen. Dus ik zou niet direct bang zijn hoor. Het hoort er vaak gewoon bij. Mijn schoonzus en beste vriendin hadden ook van die fantastische olifantenpoten waar je putten in kon drukken, en dat was in de eerste week na de bevalling weer weg. Steunkousen kunnen helpen. 

  Bij mij begon het zo en werd het een paar weken later met 35 weken een zwangerschapsvergiftiging. Daarom waarschuw ik je voor de signalen. Maar als je die in de gaten houdt dan kun je er heel snel bij zijn. Vaker is het zo dat het niets is. Je leest er zoveel over, maar uiteindelijk krijgt maar een heel klein percentage vrouwen een vergiftiging of hellp.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Lewis
  Bijdrager
  #10383570 Quote

  Als het nog verder toeneemt in zo’n korte tijd zou ik toch wel even eisen dat je controle krijgt hoor. Gewoon voor de zekerheid. 


  WishfullMom
  Bijdrager
  #10383573 Quote

  Net toch kunnen meten bloeddruk 122/70


  Lewis
  Bijdrager
  #10383575 Quote

  Fijn dat dat gewoon goed is! Iets gerust gesteld? 

  Hou het vanaf nu gewoon in de gaten en let op de andere symptomen. Verder had ik er wel baat bij om af en toe gewoon even een dag niet teveel te doen/lopen. En steunkousen, geen strakke schoenen of sokken. Het kan zelfs zijn dat je ook in je handen en gezicht vocht gaat vasthouden, ook volledig normaal. Maar ik weet dat het best vervelend kan voelen, pijn in je gewrichten enzo. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct