Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voeding baby 6 maanden

 • Auteur
  Berichten
 • #10399585

  Hoi allemaal,

  Mijn zoontje is over 3 dagen 6 maanden en we zijn net begonnen met oefenhapjes. Ik geef hem nutrilon ha1 en daar drinkt hii een liter per dag van. Ik moet nu overstappen op een opvolgmelk en op de verpakking staat daar 750ml. Hij krijgt van vast voedsel nog amper wat binnen is 750ml dan wel genoeg? Hij is al vrij slank. Ik heb nutricia gevraagd, maar krijg alleen antwoord dat ik meer vast voedsel moet gaan geven. Uiteraard ben ik daar mee bezig, maar het gaat nog niet zo snel en de kleine heeft snel last van buikpijn. Heeft iemand tips? Kan het kwaad als hij wat meer drinkt van de 2 totdat hij wat meer vast voedsel binnen krijgt?

  Alvast bedankt.


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10399598 Quote

  Nee kan totaal geen kwaad als hij wat meer binnen krijgt hoor. Pas als brood en fruit en groenten echt goed gaat (was hier met ruim 8 maanden) kan er wat makkelijker een fles af (dan wordt het 7.00-13.00-19.00+evt late avond/nachtfles).

  Tot die tijd tijd gaf ik ook altijd gewoon een fles om 7.00-11.00-15.00-19.00+nacht. T is prima als ze wat meer binnen krijgen dan wat op de verpakking staat, dat is ook maar een richtlijn hè..

  #10399615 Quote

  Bedankt voor je reactie. 

  #10399956 Quote

  het kan zijn dat je kleine vanzelf wat minder drinkt want opvolgmelk kan iets zwaarder vallen. maar het is een proces, overgaan naar minder melk en meer vast voedsel dus gewoon rustig aan. zodra je merkt dat een fruithapje en/of groentenhap goed gaat een flesje minder of kleiner maken. en blijft hij om meer vragen lekker in meegaan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct