Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voeding bijna 7 maanden

 • Auteur
  Berichten

 • Duifje
  Bijdrager
  #10348173

  Hoi allemaal,

  Ik zal vast en zeker niet de eerste zijn die vragen heeft over de voeding van onze lieve dochter van nu 6,5 maanden. 
  Ik wordt zo onzeker van die hele voedingsswitch de ene keer ben ik bang dat ze veel te veel binnen krijgt, de andere keer ben ik bang dat ze te weinig binnen krijgt. (Niet echt een reële gedachte want honger heeft ze niet)

  Misschien komt het doordat ik tot 20 weken borstvoeding heb gegeven en het dus echt voeden op aanvraag was. Vanwegen een operatie ben ik moeten stoppen en is onze kleine meid in amper 3 dagen compleet overgestapt op flesvoeding. Gelukkig is dit heel goed gegaan en miste ze de borst of mamamelk al heel snel niet meer.

  Zodra ze de overstap op flesvoeding had gemaakt zag ik haar met de dag flinker worden. Ze is nu dan ook een gezonde ‘mollige’ baby. Toch ben ik steeds bang dat ze teveel voeding binnen krijgt en ze te flink wordt. (Misschien dat dit ook een beetje aan mijn eigen zelfbeeld ligt en ik bang ben dat ze op latere leeftijd ook zo met haar gewicht bezig is) Nu weet ik eigenlijk ook wel dat ik eigenlijk niks te klagen heb, maar het is altijd een puntje geweest bij mij. Daarnaast is mijn schoonfamilie van nature heel slank en mijn familie nou niet bepaald. Op foto’s met mijn schoonfamilie (die overigens allemaal lieverds zijn) voel ik me altijd de dikkerd. Morgen gaan we haar zelf maar eens wegen, aangezien we bij het consultatiebureau pas weer in november terecht mogen ivm corona. Ik mis geloof ik een beetje de houvast van die weegmomenten. Qua groei en gewicht zat ze met de laatse controle 5 weken geleden netjes op schema. Ik snap van mezelf dan ook niet zo goed dat ik me zo druk maak. Maja als je van iedereen uit je omgeving te horen krijgt dat ze zo flink geworden (bolle wangen enz) is begin je vanzelf te twijfelen.

  Ze krijgt nu dit iedere dag:

  wakker: 180/6

  tussendoortje: fruithapje ongveer 100gr of iets meer naar behoefte.

  lunch: boterham met beleg en 150/5 gaat langzaam steeds beter.

  tussendoor: 150/5 (vaak slaapt ze langer en komt deze fles erg kort op het avondeten te zitten, waardoor ze minder eet) deze wil ik eigenlijk langzaamaan afbouwen en vervangen door n klein tussendoortje en water.

  avondeten:groente/aardappel/rijst/pasta en soms al wat vis/vlees. (De ene keer eet ze heel goed de andere keer maar een paar hapjes) beetje water om te oefenen.

  bedtijd: 180/6

  nachtflesje rond 23.00: 150/5 (zonder slaapt ze heel onrustig)

  ze krijgt dus nog 3 flesjes van 150/5 en 2 van 180/6. In totaal 810ml

  We merken wel dat ze  soms de fles niet helemaal meer leeg drinkt. Met name die middagfles en soms het flesje bij de lunch. 
  Ik wil alleen maar het allerbeste voor mijn dochter en baal dat mijn eigen onzekerheid nu zo opspeeld. 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10348187 Quote

  Ik denk dat je eerder met jezelf dan met je dochter aan de slag moet. Is ze gelukkig/een blije baby die zich goed ontwikkeld? Dan zit het al lang goed. Hier heb ik trouwens ook 2 michelinbaby’s gehad. Zodra ze gaan lopen was daar meteen niks van over. Mocht dat je “geruststellen”.


  gebruiker31563
  Bijdrager
  #10348192 Quote

  Vijf flessen is voor een baby van bijna 7 maanden echt niet nodig. 

  Je kan dit schema ongeveer volgen:

  7 uur Ontbijt 180 fles, paar hapjes brood

  9 uur Tussendoortje fruit en water

  11 uur 180 fles

  15 uur 180 fles

  17 uur avondeten met beetje water

  19 uur 180 papfles. 

  Die papfles kan je kind een verzadigde gevoel geven voor de nacht en mocht ze echt snachts nog wat willen drinken geef haar dan een paar slokjes water

  De flessen van 11 en 15 uur zullen uiteindelijk 1 fles worden tijdens lunchtijd waar ze dan een boterham bij zal eten. Dan kan je smiddags na het slaapje nog een verantwoord baby koekje o.i.d geven met water.

  Sommige voedingstijden zullen misschien niet uitkomen met de slaapjes van je kind maar dan heb je in ieder geval een tijdsindicatie. 

  Veel succes 😁


  BenB
  Bijdrager
  #10348198 Quote

  Onze dochter is 6 maanden en krijgt 3x 180+6 en 1x 150+5. ’s Ochtends fruit,  ’s middags een half sneetje brood en ’s avonds een groentehap. Soms ’s middags een tussendoortje van maïs. Uit een beker drinken is feest, dus zeker met dit weer bieden we tussendoor water aan


  Happybee
  Bijdrager
  #10348222 Quote

  Goedemorgen, 

  Het schema van mij dochter van 7 maanden: 

  8:00 pap van 180+6 en wat speltpap

  10:00 fruithapje 150 gr. En een paar slokjes water

  12:00 1 boterham met margarine en beleg en fles 180+6

  14:30 tussendoortje (Mais puffs, klein babykoekje o.i.d. en wat water)

  17:00 groentehapje en wat yoghurt 

  19:30 fles 180 +6

   

  Een kindje van deze leeftijd heeft, wanneer het ook brood etc. eet minimaal 500 ml melk nodig. Maar het belangrijkste is blijven kijken naar je kindje! Vertrouw op jezelf en je gevoel lieve mama, je doet het goed! 

   

   


  Duifje
  Bijdrager
  #10348223 Quote

  Mijn verhaal ziet er wel heel negatief uit, nu ik het nog eens terug lees. 🙈
  Nu ik weer lekker aan het sporten ben komt dat zelfbeeld bij mij wel weer goed. De corona kilo’s moeten er nog even af en dan is dat wel weer ok. 
  ik denk dat we inderdaad de hoeveelheid melk langzaamaan gaan terug schroeven aangezien ze nu echt sprongen begint te maken met vaste voeding. En inderdaad die laatste fles moeten we durven loslaten, al zal ik dat wel rustig aan moeten afbouwen aangezien ze er 9/10 zelf wakker voor wordt. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Fleurol
  Bijdrager
  #10348269 Quote

  Pas afbouwen als je merkt dat het goed gaat hoor. Richtlijnen zijn voor gemiddelde kindjes. Probeer niet boven 1 liter uit te komen En verder doen wat bij jullie past

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct