Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voeding voor positieve test

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker284193
  Bijdrager
  #10226340

  hoi,

   

  ik vraag me al een tijdje af hoe jullie omgaan met het aanpassen van je voeding voor de positieve test? Uiteraard is alcohol, roken etc een boosdoener. Maar ik doel meer op het eten van biefstuk, gerookte zalm, koffie etc. Vind dat persoonlijk best lastig merk ik, want je weet niet hoelang het duurt..

   

  Groet


  CvB
  Bijdrager
  #10226345 Quote

  Daar heb ik nooit geen rekening mee gehouden. Ik heb gewoon wijntjes gedronken, biefstuk en zalm gegeten tot de dag dat ik erachter kwam dat ik zwanger was!


  MikkieX
  Bijdrager
  #10226346 Quote

  Idem als de reactie hierboven, heb nergens rekening mee gehouden voor ik positief getest had. Het risico dat je iets oploopt met voeding is sowieso echt héél klein, maar natuurlijk als je zwanger bent neem je dat risico niet. Maar 8/9 maanden is echt genoeg om jezelf alles te ontzeggen hoor! Dus drink gewoon af en toe een wijntje, biertje, whatever!


  Sandra vdp
  Bijdrager
  #10226352 Quote

  Ik pas het wel aan. De huisarts gaf zelfs het advies aan mijn man en mij om helemaal te stoppen met drinken, maar nu drink ik weleens een wijntje zodra ik ongesteld ben geworden. Want ja, ik begon het wel een beetje vervelend te vinden nu het wat langer duurt. Na mijn eisprong eet ik ook geen rauw vlees etc. Ik snap ook dat er meiden zijn die dit af en toe toch doen, maar better safe than sorry toch? Hoef ik me achteraf ook niet schuldig te voelen als ik zwanger blijk of als er iets niet in orde is. Dit is in ieder geval waar ik me goed bij voel.


  MargreetG
  Bijdrager
  #10226376 Quote

  Ik heb niks aangepast tot dat ik wist dat ik zwanger was. Moet er wel bij zeggen dat ik al niet rook en heel af en toe een glaasje wijn drink. Maar dat was al niet meer dan 1 keer in de maand als ik dat al haal.

   


  BenB
  Bijdrager
  #10226382 Quote

  Ik heb echt nergens rekening mee gehouden. Voor mijn positieve test gewoon nog filet americain gegeten. Stel dat je niet zwanger bent, dan heb je voor niets al dat lekkers laten staan. Als je wel zwanger bent, dan kan het echt nog geen kwaad.

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10226385 Quote

  Ik heb er wel meteen rekening mee gehouden. Maar ik denk dat ik eigenlijk al jaren een erg zwangerschapsvriendelijk dieet hanteerde (sinds ik geen alcohol meer drink). Roken, koffie drinken of rauw vlees en vis eten deed ik anders ook niet (wel gerookte vis bakken), dus ja, dan zijn die paar extra dingetjes niet meer zo moeilijk om op te letten (en valt het ook niet op als je het geheim wilt houden voor je omgeving dat je ermee bezig bent). Ik ben alleen nog bewuster gaan letten op cafeïnevrije thee  eigenlijk (officiëel geen thee maar infusies dus) sinds ik erachter kwam dat ik zwanger was en heb de verticale buikspieroefeningen van mijn programma geschrapt. Wij waren 10 maanden bezig voor het raak was. 


  gebruiker284193
  Bijdrager
  #10226388 Quote

  Dankjewel voor de reacties! Alcohol en roken deed ik inderdaad sowieso al niet, en een gevarieerd voedingspatroon had ik ook al. Ik ben echter bv wel echt een gerookte zalmliefhebber en indd heeft de omgeving het snel door als je dat dan ineens laat staan bijvoorbeeld tijdens een etentje. Daarnaast is het indd de vraag hoelang het dan duurt.. Probeer waar het dus kan er op te letten maar alles al laten staan zonder dat je weet of het écht nodig is, lijkt me indd best lastig! 

   


  MSnegeneen
  Bijdrager
  #10226410 Quote

  Ik hou er wel rekening mee.

  Alcohol dronk ik al niet zo vaak, sinds we bezig zijn gestopt. Na mijn miskraam wel weer wat gedronken… Roken deed ik al niet! 

  Ook qua voeding let ik op wat ik eet… Maar niet heel goed. Vandaag nog een softijsje gehad. Maar rauw vlees enzo niet, alleen als ik ongesteld ben😂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct