Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voedingsschema 6 Maanden Icm Borstvoeding

 • Auteur
  Berichten

 • knuffelnijn
  Bijdrager
  #5728376

  Hallo!

  Vandaag voor het eerst eens op jullie forum.

  Mijn dochter is 6 maanden en krijgt 5 voedingen (borst) per dag. Haar laatste voeding maak ik haar wakker rond 23:00. Ze krijgt 1x per dag een groente of fruithapje maar ik denk dat ze wel toe is aan meer.

  Benieuwd naar een schema / ervaringen van soortgelijke situatie. En zijn er moeders die 4 borstvoedingen op een dag geven? Zoja, is dit niet te weinig en kan dit kwaad voor de productie?

  Groetjes!

  #5729140 Quote

  Wat leuk heh, zo’n nieuwe fase met vast voedsel! Voor je baby blijft moedermelk nog een tijd de hoofdmaaltijd die ze nodig heeft voor haar groei en ontwikkeling. Het vaste voedsel dat ze ernaast krijgt, kan op deze leeftijd nog geen melkvoeding vervangen, dat is echt bijvoeding.

  Mogelijk heeft je dochter in eerste instantie toch die vijf voedingen nog nodig om genoeg melk binnen te blijven krijgen. Voor het op peil houden van je melkproductie is voldoende stimulans inderdaad ook belangrijk.

  De Vereniging Borstvoeding Natuurlijk heeft een brochure beschikbaar over borstvoeding en vaste voeding (voor een klein bedrag te downloaden). Lijkt het je fijn om ervaringen uit te wisselen met andere voedende moeders, dan ben je van harte welkom bij de besloten Facebookgroep van de VBN of op het Borstvoedingsforum.

  Veel geluk met je dochter!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct