Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voedingsschema baby 8/9 weken

 • Auteur
  Berichten
 • #10503120

  Dag allemaal,

  Ik ben erg benieuwd welk voedingsschema jullie hanteren bij jullie baby van rond de 8 weken.


  Billie
  Bijdrager
  #10503122 Quote

  Hoi! Ik raad je aan om het schema van je kindje te volgen! 😉 Een beetje flauw, maar het is wel zo. Elk kindje is zó anders..

  8 weken is nog zo jong en ze slapen nog zo veel.. het komt er dan gewoon op neer dat je na elk slaapje een fles kunt aanbieden (of borst). 


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10503142 Quote

  Wat Billie zegt, wij hadden ook geen schema. Wel probeerden we een beetje een vast ritme aan te houden voor onszelf betreft volgorde. Luier, borst, spelen, knuffelen, slapen. Maar dat ritme werd heel vaak in de war geschopt 😉😄

  Zelfs nu ze bijna vijf maanden is volgen we háar volledig. Voedingen proberen we om de 3 a 4 uur aan te houden en die tijden wisselen afhankelijk van de tijd dat ze wakker wordt ☺️


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10503163 Quote

  Ik voedde ook volledig op verzoek, dus geen schema. Hetzelfde met slapen: ook op verzoek. 
  Probeer de honger en slaapsignalen van je kindje te gaan ontdekken! ik hoorde het op een gegeven moment aan de manier van huilen/jammeren. Andere hongersignalen: smakken, op het vuistje sabbelen.
  Slaapsignalen waren hier: ook een bepaald huiltje (net even anders dan het honger-huiltje), warme handjes, gapen, oogjes wrijven, aan oortjes zitten. 
  Succes!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10503164 Quote

  Met een week of 8? Idd lekker je kind volgen. Flesjes/borst wel proberen steeds zo’n 3 uur ertussen te laten, zo drinkt je kindje volledige voedingen. Ga je elke 2 uur voeden kom je in zo’n cirkel waarin je kindje continu halve voedingen drinkt en dus weer na 2 uur honger heeft.

  Tussen alle voedingen door zal er geslapen worden, maar of dat in bed of op schoot of in de wagen is, is totaal niet belangrijk. En soms zal dat 30 minuten zijn en soms 2 uur. Zo werken baby’s 😉

  En of je de luier voor of na een voeding verschoont en of je ‘speelt’ voor of na het slaapje is totaal niet relevant. Ik heb dat echt nooit gesnapt. De voedingen elke 3 uur waren leidend voor me en daar tussenin werd dus ergens geslapen. Spelen, wandelen, op pad gaan en verschonen gebeurde wanneer dat uitkwam.


  RJKB
  Bijdrager
  #10503166 Quote

  Als je je productie op peil wil houden dan moet je er niet perse 3 uur tussen willen laten. Het maagje van pasgeborenen is klein en als je bv geeft is dat licht verteerbaar. En willen ze sneller weer wat. Je eet zelf ook niet precies om de 3 uur. Ook is borst meer dan voeding (ook troost nabijheid) . Volg je kind ook juist met voedingen. Fles en borst is niet vergelijkbaar. En elk kind is anders.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10503352 Quote

  Ons kindje dronk omdat de heel veel sliep op die leeftijd elke 4 uur. Maar al gauw werden de slaapjes korter en wilde ze vaker drinken. We zijn haar toen gaan volgen. Beetje na elk slaapje wat drinken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct