Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Voel Ik De Baby Of Niet

 • Auteur
  Berichten

 • xDyra
  Bijdrager
  #10247541

  Ik ben vandaag precies 21 weken zwanger. Ik heb toch vaak nog dat ik onzeker ben en angstig of het nog allemaal goed is daar binnen, dat terwijl de 20 weken echo laatst goed was! Dit vind ik zelf enorm balen want ik wil meer kunnen genieten dan me laten leiden door die onzekerheid.
  Voor mijn gevoel gaat dit ook wel weg als ik de baby ga voelen.. maar ik weet dus nog niet of ik de baby voel terwijl ik al 21weken ben.
  Soms voel ik wel alsof er een spier trilt in mijn buik. Dit is ook ieder keer maar eenmalig en niet paar keer achter elkaar. Waardoor ik me af vraag zal dit de baby zijn?! Of wel gewoon echt een spier die af en toe trilt.. Dit is ook niet dat ik het iedere dag evenveel heb… hopelijk kunnen jullie me helpen :)


  Niempje
  Bijdrager
  #10247543 Quote

  Hoi,

  Wat fijn dat de 20 weken echo goed was! 🙂

  Het voelt inderdaad als een soort elastiek wat afgeschoten wordt in het begin. Als je placenta voor ligt dan kan het ook nog langer duren voordat je iets voelt.

  Ik voelde onze dochter vooral als ik op mijn rug lag met mijn handen op mijn buik. Dan was de ruimte kleiner voor haar.
  Beetje zachtjes porren en hop daar ging ze haha.
  Dit lukte echt goed zo rond de 23 weken en daarna werd het natuurlijk alleen maar meer.


  Skipbo
  Bijdrager
  #10247547 Quote

  Iedereen omschrijft het voelen van de baby weer anders… Ik had heel erg het idee dat het in het begin m’n darmen waren.. Op den duur voelde ik het steeds vaker en dacht ik ah dit moet de baby wel zijn!

  Soort van plopjes.. Vanaf een week of 23 voelde ik het steeds vaker en beter. 

  Nu 31 weken zwanger :). 

  Niet te druk over maken hoor!! Erg fijn dat de 20 weken echo goed was. Geniet ervan! 


  VOF
  Bijdrager
  #10247605 Quote

  Hoi!

  Ik voelde ook pas rond de 20 weken voor het eerst “iets”. En dan vooral ‘sochtends of ‘savonds in bed, handen op je buik en dan kreeg ik meestal, dus niet altijd een reactie. En dan vooral onderin mn buik voelde ik het. Nu inmiddels 36+5 en gaat mijn buik regelmatig heen en weer;) komt vanzelf, hoe groter ze worden hoe meer je gaat voelen, (en soms blijft het onzeker, als je even geen contact krijgt, heb ik nu nog;)) 

  #10247622 Quote

  Lastig die onzekerheid. Weet je toevallig ook hoe je placenta ligt? Die van mij ligt aan de voorkant en laat mevrouw nu ook net lekker laag liggen. Ik voel haar nu een stuk minder. Wat je omschrijft zou best je kindje kunnen zijn. In het begin was het echt een soort gefladder in mijn buik. Madame is lekker druk. Ik voelde al vroeg echt beweging. Nu de gedraaid is dus weer een stuk minder. 

  #10247626 Quote

  Mischien een apparaat kopen om het hartje te luisteren? Vond dit echt een geruststelling om af en toe te luisteren. Tot ik haar voelde.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  xDyra
  Bijdrager
  #10247874 Quote

  Ik weet niet zeker meer wat ze zei, want het werd best snel er tussen door vertelt… 🙂 Maar ik dacht ook dat ik hoorde aan de voorkant.. Bij de volgende controle wil ik dit ook even navragen. Misschien dat het me dan ook al meer geruststeld inderdaad. 
  Vandaag voelde ik inderdaad ook weer af en toe een spier trillingkje.. Is ieder keer ook maar 1x en geloof ook niet steeds op exact de zelfde plek. wel veel in de buurt. Misschien is dit dan het kindje! Zou fijn zijn <3, al voel ik het dan nog niet veel op een dag en ook nog niet dat het echt elke dag is .. 


  xDyra
  Bijdrager
  #10247875 Quote

  Hier heb ik inderdaad ook wel is aan gedacht… Maar ik hoor ook verhalen van mensen die dan het hartje niet altijd kunnen vinden, dus nu ben ik bang dat ik dat dadelijk ook heb en het me dus niet gerust kan stellen..


  Koala
  Bijdrager
  #10248571 Quote

  Hoi, ik voelde het precies net zoals jij het omschrijft. Dacht eerst ook aan spiertrekkingen, maar bleek later toch echt dat het de baby was! Geniet er van 😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct